Vágólapra másolva!
Charles Barkley, az NBA történetének egyik legjobb olyan kosarasa, aki életében nem nyert bajnoki címet, hónapok óta kacérkodik a visszatérés gondolatával. Ám egy Stateline-ban (Nevada állam) rendezett társasági golftornán kijelentette: "Nem hinném, hogy érdemes lenne újra pályára lépnem, aligha állnám meg a helyem a profiligában."

Barkley az 1999/2000-es szezon vége felé térdszalag-szakadást szenvedett, ami egyszersmind pályafutása végét is jelentette. A most 38 éves kosaras, aki NBA-karrierje alatt a Philadelphia 76ers, a Phoenix Suns és a Houston Rockets csapataiban játszott, idén koratavasszal vette fejébe, hogy ősszel visszatér a pályára. Azóta szorgalmasan edz, miként barátja és egykori Dream Team-csapattársa, Michael Jordan is. Utóbbi azonban júniusban egy edzőmeccsen két bordáját törte, s azóta nem nyilatkozott arról, vajon komolyan gondolja-e még, hogy ősszel játékra jelentkezik annál a klubnál, amelynek szakmai alelnöke: a Washington Wizardsnál.

"Jelenleg annak sincs túl nagy valószínűsége, hogy én újrakezdem" - mondta Barkley. - "Michaelnek sem tanácsolnám, hogy komolyan vegye az egész visszatérés-történetet. Persze, ha kitart elképzelése mellett, én feltétel nélkül támogatom, hiszen a barátom."

(SZTÁR Sport)