Vágólapra másolva!
Negyedik lett a magyar junior férfivízilabda-válogatott a három hét múlva kezdődő isztambuli Európa-bajnokságot megelőző szegedi felkészülési tornán.

Négy napig Szeged adott otthont a világ legjobb juniorkorú férfivízilabda-csapatai közül hatnak. Ez a hat csapat a görögökkel kiegészüléve alkotja a póló "krémjét". Három héttel az isztambuli vb előtt kiváncsian várták a szurkolók és a szakemberek, hogy hol tartanak a mieink, akik a RITeK Kupa előtt két tornát is nyertek. Nos a hazai vízben nem ment Merész András fiainak.

A horvátoktól öttel, a spanyoloktól egy góllal, vasárnap a jugoszlávoktól tízzel kaptak ki. A németek és az olaszok elleni siker nem jelent igazi vigaszt a látottakra. Magyar utánpótlás csapat talán még soha sem kapott ki senkitől tízgólos különbséggel. A lelátón helyet foglaló sztáredzők (Kásás Zoltán, Kovács István, a németek szakvezetője, Fehér András, a szegedi Horváth Viktor) szerint is a felkészülés alatt belefér a vereség, hisz a világbajnokságon kell jól játszani, de egy ekkora "zakó" mindkét oldalon benne marad a fejekben. A torna után a magyar gárda szakvezetőjét, Merész Andrást nem is lehetett szóra bírni.

A RITek Kupát a horvátok nyerték a jugoszlávok és a spanyolok előtt, a mieink a negyedik helyen végeztek.

Barok István