Vágólapra másolva!
Holnap délelőtt Pécsett, a Hotel Pátriában gyülekezik a magyar nőikosárlabda-válogatott, amely kéthetes mecsekaljai edzőtáborozással vág neki a készülődésnek a szeptemberi franciaországi Európa-bajnokságra.

A randevúra Rátgéber László szövetségi kapitánnyal 15 játékos hivatalos: Csák Magdolna, Kalmár Nagy Dóra, Iványi Dalma, Ujvári Eszter, Károlyi Andrea (MiZo-Pécsi VSK), Seres Éva, Török Szilvia (GYSEV-Ringa), Fodor Csilla, Csákány Emőke(mind Soproni Postás), Papp Krisztina, Kosjár Katalin, Hagara Zsuzsa (mind BSE-ESMA), Béres Tímea (Franciaország), Donkó Orsolya (Szeged), Ujhelyi Petra (Egyesült Államok). Rátgéber korábban meghívta Cserny Rékát (BEAC) is, de ő lemondta a válogatottságot, mert az Egyesült Államokban tanul tovább. Zsolnay Gyöngyiről (MiZo-Pécsi VSK) pedig csak később derül ki, hogy a térde bírja-e a terhelést vagy sem.

A válogatott a felkészülés során Lengyelországban, Franciaországban és Jugoszláviában indul egy-egy nemzetközi tornán. A kiválasztottak augusztus 4-ig maradnak Pécsett, ahol a Lauber Dezső sportcsarnokban edzenek. Ők próbálják ki a közelmúltban a létesítményben felszerelt új palánkokat.

Rátgéber László egyébként örömmel közölte, hogy az adriai nyaraláson könnyebb fejsérülést szenvedett élettársa, Csák Magdolna teljesen meggyógyult, és az edzőtáborban ugyanazt az intenzitású munkát végezheti, mint a többiek.

Korábban az [origo]-ban:

Rátgébernek most a válogatott az első

Horváth László