Vágólapra másolva!
Harmincnégy NHL-sztárból áll Kanada jelenlegi olimpiai jégkorong-válogatottja. A szövetség ennyi játékost hívott meg a szeptemberi edzőtáborba, amely már felkészülés a 2002-es téli ötkarikás játékokra. A keretnek tagja többek között egy élő legenda, Mario Lemieux is.

Szeptember 4-7-e között 34 jégkorongozó kezdi meg a felkészülést a Salt Lake Cityben megrendezendő téli olimpiára. Wayne Gretzky, a project vezetője úgy véli, az első találkozás még nem lehet iránymutató a jövőt tekintve.

"Az igazi edzőtábor csak októbertől kezdődik. De nem szabad készpénznek venni a mostani keretet. Ha valaki jól szerepel a 2001-2002-es szezon elején, még simán bekerülhet az olimpiai csapatba."

Egyenlőre nyolc játékos helye garantált a csapatban: Joe Sakic, Steve Yzerman, Mario Lemieux, Owen Nolan, Paul Kariya, Chris Pronger, Rob Blake és Scott Niedermayer esetében már csupán a sérülés akadályozhatja meg a szereplést. Miután Kanada 20 mezőnyjátékost és 3 kapust nevezhet, a maradék 15 helyért komoly küzdelem várható.

A keret további tagjai:

Ed Belfour (Dallas), Martin Brodeur (New Jersey), Curtis Joseph (Toronto), Patrick Roy (Colorado) - kapusok

Eric Brewer (Edmonton), Eric Desjardins (Philadelphia), Adam Foote (Colorado), Ed Jovanovski (Vancouver), Al MacInnis (St. Louis), Richard Matvichuk (Dallas), Derek Morris (Calgary), Wade Redden (Ottawa) - védők

Jason Arnott (New Jersey) Anson Carter (Edmonton), Theo Fleury (N.Y. Rangers), Simon Gagne (Philadelphia), Eric Lindros (csapat nélkül), Joe Nieuwendyk (Dallas), Michael Peca (N.Y. Islanders), Keith Primeau (Philadelphia), Mark Recchi (Philadelphia), Ryan Smyth (Edmonton), Alex Tanguay (Colorado), Pierre Turgeon (Dallas) - csatárok

Pincési László

SZTÁR Sport

Ajánlat:

Mario Lemieux