Vágólapra másolva!

Ezüstérmesek női pólósaink

Ezsütérmes lett a magyar nőivízilabda-válogatott a fukuokai vb-n, miután a döntőben 7-3-as vereséget szenvedett a címvédő olasz válogatottól.

Fukuoka, nőivízilabda-vb, döntő
Magyarország - Olaszország 3-7 (0-3, 2-1, 0-2, 1-1)
vezette: Hasszekioglu (görög), Matache (román)
Olaszország: Conti - Miceli 4, Allucci 1, Vaillant, Di Mario 1, Consoli, Malato 1, csere: Bosurgi, Sciolti, Araujo, Musumeci, Grego
Magyarország: Sós - Sipos, Stieber 1, Drávucz, Valkay E. 1, Pelle, Valkay Á., csere: Tiba, Rédei, Szremkó 1, Primász
emberelőny: 9/5, ill. 7/1

A margitszigeti Eb-döntő ismétléseként (10-8 ide) Fukuokában is a magyar és az olasz női pólósok meccseltek az első helyért. Faragó Tamás együttese pontveszteség nélkül érkezett a fináléba.

Gyors olasz góllal kezdődött, s kihagyott magyar helyzetekkel, akár a férfiak csütörtöki szenvedése - négy perc alatt 0-3... Az itáliak kapusának nagyon jól ment, számunkra góltalanul fejeződött be az első negyed.

A második aztán a mieinké (Valkay Erzsébet és Stieber talált be), egészen addig, míg félidő előtt Miceliék negyedszer is kihasználták előnyüket, fórból nagyon biztosak. Aztán - már a harmadik negyedben - megint Miceli eredményes, persze, hogy előnyből, visszaállt a háromgólos különbség. És már négy, újra Miceli, újra előnyből, elmentek, elment.

Conti, az olaszok hálóőre remekel, nálunk Sós Ildikó sem véd rosszuk, csak Rédey és Sipos is kipontozódott, védekezésünk megtört, előny ott, Miceli, 2-7. Szremkó szépít, 3-7, három és fél vissza. A hajrában (is) kapufák tömkelege - a címvédő címet véd, az olaszok meg két nap alatt kétszer szomorítják a magyart. Szép azért az Európa-bajnoktól a vb-ezüst, egyszer kaptak ki az egész tornán, nyolcból, nem semmi, dicséretes második hely.

További eredmények:
a 7. helyért: Görögország - Kazahsztán 7-2 (1-0, 1-0, 3-1, 2-1)
az 5. helyért: Ausztrália - Oroszország 8-6 (1-1, 1-1, 2-4, 2-0, 0-0, 2-0)
a 3. helyért: Kanada - Egyesült Államok 6-5 (1-2, 2-1, 2-1, 1-1)

A nőivízilabda-vb végeredménye:
1. Olaszország
2. Magyarország (Sós Ildikó, Szép Brigitta, Tiba Zsuzsanna, Sipos Edit, Dancsa Katalin, Stieber Mercedes, Rédei Kata, Drávucz Rita,Valkay Erzsébet, Szremkó Krisztina, Pelle Anikó, Valkay Ágnes, Primász Ágnes)
3. Kanada
4. Egyesült Államok
5. Ausztrália
6. Oroszország
7. Görögország
8. Kazahsztán
9. Hollandia
10. Brazília
11. Japán
12. Új-Zéland

Korábban az [origo]-ban:

Vb-döntőt játszik a nőivízilabda-válogatott