Vágólapra másolva!

Kilenc játékossal kezdett a DKSK

Megkezdte az alapozást a DKSK nőikosárlabda-csapata. A piros-fehérek a Miskolci Városi Sportcsarnokban Vertetics István vezetőedző irányításával dolgoznak, jelenleg kilencen, hiszen még nem teljes a borsodiak kerete.

Az évek óta a DKSK erősségének számító Brosovszky Mónika a román válogatottal készül a szeptemberi Európa-bajnokságra, ezért nem látogatja az edzéseket.

Az elkövetkezendő napokban két centert és egy irányítót szeretne igazolni a Pécshez és a GYSEV-hez felzárkózni kívánó klub, az egyik kiszemelt centerük a kontinensbajnokságon is részt vesz.

Célkitűzésként a következőket határozták meg az egyesület vezetői: a hazai bajnokságban és a kupában be kell kerülni a legjobb négy közé, míg a nemzetközi szereplést jelentő Ronchetti-kupában anyagi fedezet hiányában nem indul a klub.

Vertetics István edző elmondta, hogy az első négy hétben állóképesség- és izomfejlesztő gyakorlatokat végeztet játékosaival, aztán a taktikai elemekre helyezi a hangsúlyt. Később a formábahozás időszaka és a gyakorlómeccsek, végül pedig a felkészülési tornák következnek. Terveik szerint Bonyhádon, Szolnokon és Szekszárdon lépnek pályára.

Doros László