Vágólapra másolva!
Már májusban is csupán egyetlen kosár választotta el a Toronto Raptors csapatát a későbbi nagydöntős Philadelphia 76ers kiütésétől az NBA-playoffban. Sokakban akkor megfogalmazódott: bajnokcsapat kaliberű társaság formálódik Lenny Wilkens edző keze alatt. Aztán a holtszezonban tovább erősödhetett ez a meggyőződés: az Ontario-tóparti társulat hosszú távú szerződéssel kötötte az Air Canada Centre-hez a klub kulcsembereit: Vince Cartert, Antonio Davist, Alvin Williamst és Jerome Williamst. Most pedig robbant az újabb bomba: Hakeem Olajuwon, a Houston Rockets 38 éves centere minden valószínűség szerint Torontóban fejezi be illusztris NBA-karrierjét.

Fotó: Reuters
Carter Torontóban
"öregedhet" meg

Carterben egy filozófus veszett el. A játékos küldött egy "szeretetcsomagot" Olajuwonnak is, aki akkor még nem számított a Raptors játékosának. "Várunk rád, Álom! Ha kell, magam megyek el érted Houstonba, a szerződés egy példányával" - üzent Carter a "The Dream" becenevű 38 éves, nigériai születésű játékosnak. Nem is hiába. A houstoni sajtó ugyanis már tudni véli, hogy 213 centi magas centerük, aki profi pályafutása mind a 17 szezonját a Rockets együttesénél játszotta végig, négy évre 22 millió dollárért elkötelezte magát a Raptorshoz. Ha ez így van, akkor a torontói csapatnak fennállása során most lesz először igazi centere - az az Antonio Davis, aki mostanában ezen a poszton játszott, valójában magasbedobó a maga 207 centijével. Így viszont az All-Star csapatig jutott Davis most elfoglalhatja természetes helyét magasbedobóban, s akkor egy Alvin Williams, Vince Carter, Morris Peterson, Antonio Davis, Hakeem Olajuwon összetételű kezdőötös az egyik legerősebb alakulat lehet a keleti főcsoportban.

Egy házzal arrébb, Bostonban ugyanúgy további hat évre kötötték a csapathoz sztárjátékosukat, Paul Pierce-t, mint ahogy Torontóban Cartert. Pierce-nek is jövőre jár le jelenlegi szerződése, utána kezdődik a hat év. Mind Pierce, mind Carter az 1998-as drafton kelt el, előbbi nyolcadikként, utóbbi negyedikként.

Ch. Gáll András

SZTÁR Sport

Korábban az [origo]-ban: