Társoldalunk:

Rátgéber elégedett az eddigi munkával

Véget ért a szeptemberi, franciaországi Európa-bajnokságra gyakorló magyar nőikosárlabda-válogatott kéthetes pécsi edzőtábora, a felkészülés első szakasza. Rátgéber László szövetségi kapitány elégedett a keret eddigi munkájával.

Rátgéber elégedett "lányaival"
A kapitány úgy véli, tökéletes körülmények között készülhettek, remekül érezték magunkat, mindent elvégeztek, amit terveztek. A keret  hétfőtől a budapesti Stadion Szállóba teszi át székhelyét, a játékosok Rátgéber László és segítője, Boksay Zsuzsa pályaedző vezetésével három napon át a Körcsarnokban edzenek, majd augusztus közepétől előbb Franciaországban, később Lengyelországban, majd - már szeptember elején - Jugoszláviában indulnak egy nemzetközi tornán. A válogatottnál dolgozó szakmai stáb igyekszik begyűjteni minden információt a riválisokról, ebben a felkészülési mérkőzések is nagy segítséget jelentenek.

A csapat szeptember 12-én indul Franciaországba, az Eb helyszínére. A keretnek már nem tagja Donkó Orsolya, aki anyai örömök elé néz, és néhány napi alapozás után hazautazott, helyette nem hívott be mást a szövetségi kapitány. Gondot okoz, hogy nem történt lényeges változás a válogatott kosarasok biztosításáról. A nemzeti szövetséggel folynak a tárgyalások, de az még nem tisztázta megnyugtatóan a helyzetet, márpedig ha valaki most sérül meg, akkor kenyérkereső foglalkozásának mondhat rövidebb-hosszabb időre búcsút.

Horváth László

Korábban az [origo]-ban:

Donkó nélkül a nőikosár-válogatott
Pécsett készülnek női kosarasaink