Vágólapra másolva!
Világbajnoki ezüstérmes lett a magyar női junior kézilabda-válogatott, miután a szombati, győri döntőben szoros végjátékban kikapott Oroszországtól.

a döntőben:
Oroszország - Magyarország 29-27 (15-11)
Győr, 3000 néző, V: Pozeznik, Repensek (szlovének)
góldobók: Csauszova 7, Kurepta 5, Ilusina 4, Macssickaja, Agafonova, Mocsalina 3-3, Riazanova 2, Vasziljeva, Dolguih 1-1, illetve Görbicz 8, Őri A. 6, Szrnka 5, Mehlmann, Nagy 3-3, Vérten, Bulath 1-1

Nagyon rosszul kezdett a házigazda, hét percig nem dobott gólt, miközben ötöt kapott. A folytatásban Görbicz vezérletével ugyan csökkent a különbség, viszont a másik oldalon Csauszova is magára talált, és negyedóra után 8-4-re vezettek az oroszok.

A szünetig állandósult, majd a fordulást követően tovább nőtt a vendégek előnye. Semmi sem sikerült a magyaroknak: ziccereket, büntetőket rontottak, és sok volt a pontatlan átadás is. A hajrában a sokat vállaló Görbicz révén egyetlen gólra felzárkózott a hazai együttes, de a jobban összpontosító oroszok megérdemelten győztek.

"Túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek és már nem volt időnk fordítani. Sok hibával játszottunk, csak fellángolásaink voltak és ez kevésnek bizonyult az oroszokkal szemben. Ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, miénk lehetett volna az aranyérem" - mondta Kovács Péter szakvezető.

A 3. helyért:
Németország - Spanyolország 26-22

Korábban:
Vb-döntőben junior női kéziseink