Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte meg szereplését a Herz-FTC nőikézilabda-együttese a Herz Kupán. Németh András tanítványai a több román válogatottat felvonultató Vilcea csapatát verték 38-32-re. A nap másik mérkőzésén: Ljubljana-Hypo 34-25.

A találkozó előtt a klub vezetői köszöntötték a junior vébén ezüstérmet szerzett Pastrovics Melindát, valamint Szarka Éva edzőt. Az ellenfélnél, az Oltchim Vilceánál is feltűnt néhány nagy név, gondoljunk csak a tavalyi, romániai Eb gólkirálynőjére, Simona Gogirlára.

A mérkőzést a Ferencváros ellenállhatatlanul kezdte, és három perc után már 3-0-ra vezetett. Farkas Ágnes hetesekből talált be, míg Siti remekül irányított. Az ötszáz néző először a 8. percben rettent meg, ekkor Gogirla büntetőből egyenlített (4-4). A félidő közepén Lőwy percei következtek, a válogatott balszélső egymás után háromszor is betalált. A félidei 18-15-ös állást Pádár Ildikó remek beállós góllal alakította ki.

A második játékrészben Sugárt Miklosova váltotta a kapuban, de beállt Tóth Enikő is, aki a kissé passzív szlovák válogatott Mravikova helyén a jobbszélen brillírozott, s végül öt góllal zárta a mérkőzést. A másik oldalon Aurelia Stoica talált magára: az első félidei szerény egygólos produkciót a második 30 percben hét találattal toldotta meg.

A 44. percben a közönség vastapssal üdvözölte Pastrovicsot, aki első hivatalos mérkőzését játszotta a Herz-FTC-ben, és néhány remek védéssel bizonyította tehetségét. Az utolsó percek adok-kapokjából a hazaiak jöttek ki jobban, végül megérdemelten nyertek 38-32-re.

A nap másik mérkőzésén a Bajnokok Ligája-győztes Krim Neutro Roberts Ljubljana magabiztosan verte a néhány éve még félelmetesnek tűnő Hypót. A 34-25-tel zárult találkozón ljubljanai részről a román Hutupan parádésan védett, mellette a szélvészgyors balszélső Oder és a hatalmas átlövéseket megeresztő Matusewszka villogott. A Hypóban egyedül a szintén remekül védő Morozova kapus volt dicsérhető, a két magyar felejthetőt nyújtott. Balogh Beatrix - szinte végigjátszva a mérkőzést - egyetlen gólt szerzett, míg Deli Rita négy eladott labdája mellett ugyanennyiszer volt eredményes.

Herz-FTC - Oltchim Vilcea 38-32 (18-15)
gól:
Farkas 13/5, Siti E. 7/2, Tóth E. 5, Lőwy 4, Tóth T. 3, Mravikova, Pádár I. 2-2, Kovács, Pádár M. 1-1, illetve Stoica 8/1, Ilie 6, Gogirla 5/2, Urdea 4, Partu, Bora 3-3, Radcsenko 2, Gheorghe 1

Krim Neutro Roberts Ljubljana (szlovén) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 34-25 (19-8)

A keddi program:
17 óra: Krim Neutro Roberts Ljubljana - Oltchim Vilcea
19 óra: Herz-FTC - Hypo Niederösterreich

Pincési László