Vágólapra másolva!
Augusztus elején a junior, a hónap végén az ifjúsági kézilabdázókért szoríthatunk. A hölgyek Laurencz László irányításával a törökországi Eb-n vesznek részt, míg a férfiak Kaló Sándor vezetésével a svájci világbajnokságon próbálnak dobogóra kerülni.

Augusztus 24-től megkezdi menetelését a magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott a törökországi kontinensviadalon. Laurencz László csapata hazai környezetben, Makón vívta ki a továbbjutást, igaz, ehhez az is kellett, hogy az eredeti macedón helyszínt a háborús zavargások miatt alkalmatlannak nyílvánította az Európai Kézilabda Szövetség (EHF).

Magyarország Macedónia, Szlovákia és a Feröer-szigetek ellen is nyert, így veretlenül jutott ki az Európa-bajnokságra. A csapat az elmúlt hetekben Esztergomban gyakorolt, igaz, kissé foghíjas kerettel, hiszen Kári Horváth Renáta, Bulath Anita és Petróczi Viktória tagja volt a vb-ezüstérmes juniorválogatottnak is, míg a junior keretből éppencsak kimaradt Rácz Emese kézsérülése miatt nem végezhetett teljes munkát.

Laurencz csapata egyébként rendkívül jó mérleggel rendelkezik, hiszen eddigi tizennyolc tétmérkőzésből tizenötöt megnyert. A junior vb all star-csapatába is beválasztott tehetséges jobbszélső, Kári-Horváth Renáta így vélelkedett az esélyekről. "Keddtől már a fiatalokkal dolgozom együtt, az alapozást a vébé miatt kihagytam, a taktikai felkészítésre azonban odaérek. Az ifjúsági csapatunk nem valószínű, hogy a juniorokhoz hasonló eredményt ér el, a játékosok kevesebb rutinnal rendelkeznek, az ellenfelek pedig nagyon erősek. Újra találkozom majd a spanyolok egyik húzóemberével, de ott lesz például a Győrben szereplő török és horvát válogatott is, szinte azonos összeállításban."

A keret:
Pásztor Rita (Vasas), Petróczi Viktória (Győr), Tamaskovics Gabriella (Spartacus) - kapusok
Kári-Horváth Renáta, Jenőfi Katalin, Mörtel Renáta (Győr), Szűcs Gabriella, Rácz Emese, Szabó Valéria, Sütő Mariann (DVSC), Kocsis Ágnes (Hódmezővásárhely), Bulath Anita (Dunaferr), Simon Orsolya (FTC), Mucsi
Zsuzsanna (Kiskunhalas), Vincze Melinda (Kiskőrös), Orosz Edina (Vasas) - mezőnyjátékosok.

A svájci ifjúsági világbajnokságra készülnek a férfiak, akik Kaló Sándor vezetsével már túl vannak egy tiszaújvárosi és egy tatabányai edzőtáborozáson is. A mieink formájáról mindent elárul, hogy Svájc és Katar együttesét kétszer is legyőzték úgy, hogy gyakorlatilag április közepén játszottak együtt utoljára. Akkor a tiszaújvárosi vb-selejtezőn a csoportjukban az oroszok, a görögök és az izlandiak előtt végezve jutottak tovább. A vb C csoportjában Fehéroroszország, Svédország, Kuvait és Németország lesz az ellenfél. Kaló Sándor szövetségi kapitány érmet vár tanítványaitól, hiszen mint mondta "a juniorkorosztályban a magyar férfiválogatottat a világ legjobbjai között tartják számon."

A keret:
Ardeleán Péter (Békés), Jakab István (Fotex), Vass Zoltán (Balatonfüred), Szabó Tamás (Komló) - kapusok Székely István (PLM-Elektromos), Harsányi Gergely (PLM-Elektromos), Nagy László (Barcelona), Laluska Balázs (Pick-Szeged), Kékesi Szabolcs (Komló), Józsa Máté (PLM-Elektromos), Buday Dániel (Pick-Szeged), Kovács Gábor (Dunakeszi), Tóth József (Fotex), Lengyel Péter (Cegléd), Józsa Dávid (PLM-Elektromos), Iváncsik Gergő (Fotex), Szappanos Gergely (Pécs), Thury Péter (Balatonfüred) - mezőnyjátékosok.

Pincési László

Korábban:

A világbajnokság legnagyobb sztárja volt

Könnyes ezüstsiker - a kapitány szemével