Vágólapra másolva!
Ezen a héten sok minden eldől: Michael Jordan barátságos mérkőzések sorozatát szervezi Chicagóban, amelyeken kipróbált NBA-kosarasok ellen teszteli felkészültségi állapotát.

Penny Hardaway
Penny Hardawayt már nagyon régen nem láthattuk játszani: most ő is Jordannel készül az új szezonra
Michael Jordan

Néhány nappal ezelőtt Grover úgy nyilatkozott, hogy kliense a júliusi bordarepedése miatt legalább egy hónapos hátrányba került a saját maga által felállított ütemtervhez képest, és ezzel veszélybe került a 38 éves kosaras visszatérése az NBA-be. A szezon október 30-án kezdődik, s kérdéses, hogy eddig megfelelő formába tud-e kerülni a Chicago Bullsszal hatszoros bajnok és hatszoros MVP kosaras.

Sokáig úgy volt, hoyg Jordan régi barátja, Charles Barkley is köztük lesz, ám "Sir Charles" nem olyan régen visszakozott: úgy érezte, hogy bár leadott tíz kilót (és így 195 centijéhez már "csak" 125 kilót nyom), nincs olyan formában, ami elegendő lenne az NBA-hez. Barkley ugyanúgy 38 éves, mint Jordan, csakhogy a tömzsi lepattanózó művész sokkal korhelyebb életet élt, mint a fitnessmániás Levegőkirály. Barkley állandóan bulizott, olykor a pohár fenekére nézett, sokszor kocsmai verekedésbe bonyolódott, míg Jordan egyetlen szenvedélye a kosárlabdán kívül a golf volt. (Na jó, egy kis rulett és black jack is előfordult olykor...)

A csapatok edzőtábora hivatalosan október 2-án nyílik meg, s attól kezdve még csaknem egy hónap áll rendelkezésre a formába lendüléshez. Jordan játékos korában mindig tökéletes erőállapotban, versenysúlyban érkezett az edzőtáborba, most sem akar másképp cselekedni.

Ch. Gáll András