Vágólapra másolva!
Szombaton 17 órakor a Hajós Alfréd Sportuszodában rendezik rendezik a Magyarország-Világválogatott vízilabda-mérkőzést a Zwack Unicum Kupáért.

Idén a szoros program miatt sűrűsödött egy meccsbe a torna, ugyanakkor a szövetség és a gyomorkeserűt előállító rt. további egy éves szerződést kötött. Mivel ebben az esztendőben Európa-bajnokság és világbajnokság is várt a vízilabdázókra a nemzetközi naptárba nem lehetett beilleszteni hagyományos torna jelleggel az Unicum Kupát. Ezért lesz most egy mérkőzés, amelyen legjobbjaink találkoznak a Világválogatottal.

Jövőre ismét a hagyományos lebonyolítási rendszerben kerül sor a tornára. A magyar csapatban az Eb-keret ugrik a vízbe szombaton, kivéve Kiss Csabát, akinek gipszben van a lába. Az ellenfélnél amerikai és ausztrál játokosok nem érkeznek, a keretet összeállító olasz Campagna és a horvát Kovacevic kapitányok úgy döntöttek, a két csapat gyenge teljesítménye miatt tengerentúli játékosokat nem válogatnak be. Érkezik viszont a spanyol Perez és Rollan, a görög Hadzsiteodoru és Tomakosz, az orosz Gorskov, a szlovák Gyurcsi, a jugoszláv Sostar és Uszkokovics, az olasz Angelini és Roberto Calcaterra, a román Tretu és a Hagin. Nem jön viszont Smodlaka és Hinic, ők esküvőn vannak (Smodlka Hinic tanúja).

A gála keretén belül öregfiúk meccs is lesz, a Faragó-féle generáció villant fel valamit a régi idők pólójából. Lesz szinkronúszó bemutató, és köszöntik at Eb-győztes, vb-ezüstérmes nőivízilabda-válogatottat.

Thury Gábor

Korábban: