Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy nyáron még úgy volt, megszűnik a Ferencváros vízilabda-szakosztálya, igencsak meglepő hír, hogy a szakosztály igazgatója, Wiesner Tamás komoly esélyt lát arra, hogy a jugoszláv olimpiai bajnok kapus, Aleksandar Sostar a zöld-fehéreknél folytassa pályafutását.

Sostar rutinja aranyat ér-
het a Fradinak

A csapatépítés szempontjából fontos lenne a kapus Sostar jelenléte. A 38 éves kapus nem titkolja, vissza akar vonulni, de levezetésként még védene a Fradiban. Wiesner Tamás vasárnap még kevésbé tartotta elképzelhetőnek az olimpiai bajnok költözését, de közeledtek az álláspontok, szerdán vagy csütörtökön eldőlhet, jön-e az ebben az évben Európa-bajnoki aranyat és világbajnoki ezüstöt nyert játékos.

"Továbbra sem dúskálunk a javakban, de a kapus nem az összes meccsre jönne hozzánk. Mindössze kb. tíz alkalomról lenne szó. Úgy gondoljuk, hogy az alapszakaszban néhány számunkra rázós meccsen állna a kapuba, a rájátszás meg olyan rövid időszak, hogy egy hónap alatt letudhatjuk az összes meccset - ha bejutunk a rájátszásba" - mondta a szakosztály-igazgató.

Az alapcsapat pillére az egykori fradista, Tóth László, mellé érkezett a Vasasból Lehmann és Katonás Gergő. Az ismertebb nevek közül Nyéki, Haufe és Paján is az FTC pólósa, de mellettük a keretben van az idén is sikeres ifi-, illetve juniorválogatott néhány tagja. A kapuban egyelőre Bíró Ákos a jelölt.

Thury Gábor

Korábban: