Vágólapra másolva!
Hosszabbítás és büntetők után az oroszok 16-15-re nyertek a magyarok ellen a pekingi Universiade vízilabda tornájának elődöntőjében, így pénteken a harmadik helyért játszhatunk a jugoszlávokkal.

Megnyertnek látszó mérkőzést veszített el csütörtökön a pekingi Universiadén a magyar vízilabda válogatott: hosszabbítás és
büntetők után 16-15-re maradt alul Oroszországgal szemben.

Eredmény:
Oroszország - Magyarország 16-15 (3-2, 2-2, 3-3, 0-1, 0-1, 2-1, a négyméteres dobásokban 6-5)

a magyar góllövők:
Vindisch 4, Binder, Petik, Varga, Madaras 2-2, Steinmetz, Hesz, Varjas 1-1

A mérkőzés a rendes játékidőben 8-8-ra végződött. A kétszer három perces hosszabbítás első fele a magyarok számára volt
sikeresebb: Vindisch lőtt gólt, 9-8-ra vezetett Kovács István egénysége, 1-0 után másodszor a mérkőzés során. A második 3 percben Binder kezéről pattant a hálóba a labda, később Madaras emberelőnyből ismét vezetéshez juttatta a magyar együttest. Az oroszok egyenlítettek, majd az utolsó pillanatokban, az orosz kapus kiállítása után - a zsűri szerint azonban már időn túl -, Steinmetz volt eredményes.

A gólt érvénytelenítették, bár az eredményjelző még percekig 11-10-et mutatott a magyarok javára, s azt is jelezte, hogy egy másodperc hátravan a játékidőből. A zsűri mégis "lekerekítette" az eredményt 10-10-re, s következett az 5-5 büntető. Senki sem hibázott. Hatodikként Hesz Máté próbálkozott, de lövését a kapus védte. A másik oldalon ugyanez nem sikerült, ezzel győztek az oroszok. A mérkőzés után az elkeseredett és dühös magyar játékosok és vezetők az óvás lehetőségét fontolgatták.

Az orosz játékosok bezárkóztak autóbuszukba, csak mesterük, Vjacseszlav Szobcsenko nyilatkozott: azt mondta, hogy a magyarok gólja időn túl esett, amúgy pedig győzelmük megérdemelt, mert a meccs háromnegyed részében náluk volt az előny.

Amennyiben marad a mérkőzés végén rögzített eredmény, pénteken Olaszország és Oroszország mérkőzik az aranyéremért, Magyarország Jugoszláviával a bronzért. A győztesek a másik elődöntőt hosszabbításban 6-5-re megnyerő olaszokkal játszanak a pénteki fináléban, a bronzmeccsen megismétlődik a csoportküzdelmek magyar-jugoszláv (9-12) párharca.

Korábban:

Már nem veretlenek pólósaink