Társoldalunk:

Újabb Cornexi-vereség Dániában

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Cornexi-Alcoa női kézilabda-együttese a Dániában zajló TV2 Cup elnevezésű kézilabdatornán. Zsiga Gyula tanítványai ezúttal a dán Viborgtól szenvedtek kétgólos vereséget úgy, hogy a befejezés előtt pár perccel még döntetlen volt az eredmény.

Ezúttal Németh Helga ki-
lenc gólja is kevés volt
A koldingi összecsapás első félidejében remekül magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat és bár 20 perc elteltével még 10-10 volt az eredmény, a félidőt 15-12-es vezetéssel zárták Németh Helgáék. Sőt... A második félidő is álomszerűen kezdődött, hiszen pillanatok alatt ötgólosra nőtt az előny (17-12).  Ekkor új sebességre kapcsolt a dán együttes és főleg a magyar válogatott átlövő Borók Rita segítségével felzárkózott. Bár percekkel a vége előtt még egyenlő eredményt (29-29) mutatott az eredményjelző, a végén a hazaiak örülhettek, hiszen 32-30-ra megnyerték a találkozót. Borók végül nyolc gólig jutott, Astrup hat, Frölund pedig öt góllal járult hozzá a sikerhez. A Cornexi két legeredményesebb játékosa a kilencgólos Németh Helga és a nyolcgólos Kovács Tímea volt.

"Csak pozitívan értékelhetem a találkozót, hiszen felálltunk a padlóról" - mondta a viborgi csapat részéről Christina Roslyng. Az edző, Ulrik Wilbek is elégedett volt: - "Ahhoz, képest, hogy a szabadság után most rázódik egybe a csapat, 52 percig jól küzdöttünk."

A TV2 Cup csütörtöki eredményei:
Viborg - Cornexi 32-30
Bäkkelagets - Tertnes 24-19
GOG - Nordstrand 27-26

Pincési László

Korábban:

Kikapott a Cornexi a dániai tornán