Vágólapra másolva!
Mark Cuban, a Dallas Mavericks elnöke bejelentette, hogy német szupersztárja, Dirk Nowitzki hat évvel meghosszabbította szerződését a texasi csapattal, 90 millió dollárral gazdagítva ezzel magát.

Fotó: Reuters
Nowitzki az ifjú gazdagok közé lép
Nowitzki
CNNSI.comEurópa-bajnokságon

"Szóban megegyeztünk, de nem fogjuk elkapkodni a megállapodást" - nyilatkozta a texasi csapat tulajdonosa, aki idén nyáron összesen 250 millió dollárnyi költésre mondott már ezzel igent, s ez alig kevesebb, mint az NBA-franchise megvásárlására fordított 280 millió.

Nem akárkik kerültek bele ebbe a summába: a régiek közül Michael Finley és Shawn Bradley (ő szintén német állampolgár és szintén ott van az Eb-n) adtak kezet Cubannak, továbbá Tim Hardaway és Evan Eschmeyer érkezett.

Nowitzki a 2001/02-es szezonban még a régi szerződése szerint fog keresni: 2,2 millió dollárt kap, a hosszabbítás pedig a 2002/03-as évadtól lépne érvénybe (a növekmény elég jelentős, hiszen azután évente 15 milliót fog kaszálni). Érdekes, hogy az 1998-as draft sztárjai dollárra pontosan ugyanazt a szerződést fogadták most el klubjaikkal: Vince Carter Torontóban, Paul Pierce Bostonban, Antwan Jamison pedig a Golden State-nél hosszabbított.

Korábban: