Vágólapra másolva!
Az ultrahangos vizsgálatok nyirokcsomórákot állapítottak meg Saku Koivunál, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Montreal Canadiens játékosánál.

A finn csatár nyári pihenése után hétfőn érkezett meg Kanadába, majd hirtelen rosszul lett, gyomorgörcsökkel és magas lázzal kellett kórházba szállítani. Koivura kemoterápiás kezelés vár, a műtét lehetőségét egyelőre kizárták. A következő idényt biztosan ki kell hagynia.

Csapattársait sokkolta a hír. "Amikor először meglátogattuk a kórházban, nem tudtam tíz percnél tovább maradni, annyira mélyen érintett az eset" - mondta Craig Rivet. A védő elárulta, hogy Koivu kérte, vigyék be hozzá a háromszoros Tour de France-győztes Lance Armstrong könyvét. A kerékpáros sztár hererákkal küzdött, de felépült betegségéből és 1999 óta verhetetlen a francia körversenyen.

A 26 éves hokis eddig is roppant balszerencsés volt, szinte minden évben hosszabb időre megsérült. Az előző szezonban
térdproblémák miatt 28 mérkőzésen nem tudott pályára lépni. Koivu az NHL-ben 344-szer jutott szóhoz, s 270 pontot (85 gól, 185 gólpassz) gyűjtött.

Szintén az NHL-lel kpacsolatos hír, hogy Pittsburgh Penguins több évre szóló szerződést kötött Johan Hedberggel. A 28 esztendős kapus, akit először a Philadelphia Flyers igazolt le 1994-ben, San Jose-i kitérő után március 16-án mutatkozott be a pittsburgh-i együttesben. Folyamatos jó teljesítményével meggyőzte a klubvezetőket, akik most már hosszútávon számítanak rá.

Korábban: