Vágólapra másolva!
A harmadik fordulóban megszerezte első játszmagyőzelmét a magyar válogatott az ostravai Eb-n, az olimpiai bajnok Jugoszláviától azonban - a papírformának megfelelően - vereséget szenvedett.

Röplabda Európa-bajnokság, 2. csoport, 3. forduló:
Jugoszlávia - Magyarország 3-1 (-27, 18, 17, 19)
A magyar csapat összeállítása: Tomanóczy, Veres, Mészáros D., Kántor, Koch, Gelencsér
csere: Szabó G., Mészáros P., Dávid, Szekeres

Fantasztikus teljesítményt nyújtott az első játékrészben a 18 év után ismét Európa-bajnokságon szereplő csapat. Az Olaszországban játszó Mészáros Dömötör, Veres és Kántor ezúttal a válogatottban is igazolta, hogy miért szerepel a világ egyik legerősebb bajnokságában. Nyitásban, nyitásfogadásban, sáncolásban és ütésben is teljesen egyenrangúnak bizonyult az együttes az olimpiai bajnokkal szemben, sőt a végét is jobban bírta és 27 perc alatt megnyerte az első játszmát. Ezután igazolódott a papírforma, de a magyar csapat egy pillanatig sem adta föl, és ezen a napon nyújtotta a legjobb teljesítményt az Európa-bajnokságon.

"Végre sikerült játszmát nyernünk, és a játékosok elhitték, hogy mindenki ellen van esélyünk" - mondta Demeter György szövetségi kapitány. "Kedden szünnap lesz, két edzést tervezünk, hogy a szerdai németek elleni mérkőzésre még gyorsabb, morálisabban még erősebb legyen az együttes."

A csoport állása:
1. Olaszország 6 pont (9-1)
2. Jugoszlávia 6 (9-3)
3. Franciaország 4 (8-4)
4. Lengyelország 2 (3-7)
5. Németország 0 (3-9)
6. Magyarország 0 (1-9)

Az Eb-n kedden szünnap lesz, a magyarok szerdán 13 órakor a németek ellen lépnek pályára.

Az 1. csoportban:
Csehország - Bulgária 3-1 (22, 20, -20, 20)

Korábban: