Vágólapra másolva!
Alba-Volán Fevita - Dunaferr döntőt hozott Gyergyószentmiklóson a Gyilkostó-kupa nevű jégkorong-torna. A vendégcsapatok mellett a helyi Progym-Apicom és a Csíkszeredai Sportklub alkották a torna négyes mezőnyét.

Az erdélyi Gyergyószentmiklóson rendezték meg a hagyományos nemzetközi évadnyitó tornát, Gyilkostó-kupa elnevezéssel. A “magyar-magyar” találkozónak is beillő tornán két székely és két magyarországi együttes szállt jégre, és akárcsak a magyar bajnokság döntőjében, ezúttal is a Székesfehérvári Alba-Volán Fevita és a Dunaújvárosi Dunaferr között dőlt el a kupa sorsa. És akárcsak a magyar bajnokság döntőjében, ezúttal is az Alba-Volán került ki győztesen.

A kisdöntőben az idény első székely rangadóját láthatta a gyergyói közönség, ám a hazai győzelem elmaradt: a Sportklub állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A Sportklub amúgy az Interkontinentális Kupában egyazon csoportban szerepel a Dunaferrel, a csíkiak ezért hamarosan Dunaújvárosba utaznak, ahol néhány előkészületi mérkőzést is játszanak, majd a hivatalos összecsapások után Székesfehérváron is kipróbálják a jeget.

“Nagyon jól játszottak a fiúk a Gyilkostó-kupán, a legfontosabb, hogy van munka, van szív, van ambíció” - nyilatkozta a torna után Szergej Oreskin, a csíkiak szakmai irányítója. Dusan Kapusta, a dunaújvárosiak vezetőedzője szintén elégedett volt a tornával. “Hasznos volt megmérkőzni leendő kupa-ellenfelünkkel, de a csoportban a szlovén Jesenica a legnagyobb vetélytársunk, és csak utánuk következik a Sportklub” - fogalmazott Kapusta.

A tornagyőztes fehérvári gárda számára a Dunaferr elleni találkozó volt a leghasznosabb, ám Jan Jasko, az Alba-Volán és a magyar válogatott vezetőedzője szerint az is pozitívum, hogy láthatott négy-öt ígéretes csíki játékost is. Kercsó Árpád - aki Jasko elődje volt a magyar kispadon - szeptember végéig a gyergyóiak ideiglenes technikai igazgatójaként dolgozik. Szerinte csapata játéka éppen a Volán ellen volt nagyon jó, a Dunaferrel szemben viszont csak egy harmad erejéig sikerült helyt állni. “Ilyen iramban még életükben nem játszottak a fiúk, de biztosíthatok mindenkit, ennél többre lesznek képesek. Csak két csatár, egy hátvéd és egy kapus kellene még ahhoz, hogy román bajnok legyen a Progym-Apicom” - mondta a szakember, aki a bajnoki idény alatt is szeretne minél több mérkőzésre hazautazni.

Gyilkostó-kupa, eredmények:
Alba-Volán - Sportklub 4-1
Progym-Apicom - Dunaferr 1-7
Dunaferr - Sportklub 5-3
Progym - Alba-Volán 2-5
Alba-Volán - Dunaferr 4-2
Sportklub - Progym 6-4.