Vágólapra másolva!
Szolnokon immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gösser-kupa mérkőzéssorozatot. A palánkcsaták péntektől vasárnapig tartanak a tiszaligeti Olaj-csarnokban.

A hölgyeknél a szlovák bajnokság harmadik helyezettje, a Cassovia Kosice, a román első liga negyedikje, a Kolozsvár, a jugoszláv bajnokság egyik élcsapata, a Szpartak Szabadka, és a házigazda MÁV-Coop együttese indul harcba a kupáért.

A szolnoki kék-sárgák az elmúlt héten Kassán vendégeskedtek, ahol az ötödik helyet szerezték meg az erős mezőnyben. Nem titkolják, a tornagyőzelemre törnek, de megnehezítheti a dolgukat, hogy tele vannak sérültekkel. Berkó atroszkópos műtétje után még lábadozik, az ausztrál Owens a derekával bajlódik, Bujdosó és Hegedűs az Achilles-gondokkal küszködik, ráadásul a csapat centere, Gina Farmer hazautazott Új-Zélandra, ahol hazája válogatottjával készül a világbajnoki selejtezőre. A felnőtt kerethez tartozó Szalay Virág iskolai elfoglaltsága miatt hiányzik mostanság Palkovits Tamás csapatából. A tréner reméli, hogy több sérült felépül péntekre, és pályára küldheti őket a tornán.

A férfiaknál szintén négy csapat vesz részt a versenyen, közülük az újonc Szedeák az egykori soproni, majd székesfehérvári "gumiemberrel", Ledon Greennel és a tavasszal szolnoki színekben szerepelt Reggie Elliottal a soraiban érkezik Tiszaligetre. Szintén most mutatkozik be a kanadai-román állampolgárságú, 212 centi magas Molnár Áron a csapatban.

A nyíregyháziak az egykori szolnoki játékosokkal, Horváth "Pipivel", Mérész Tamással és Ecseri Norberttel kiegészülve vesznek részt tornán. A harmadik résztvevő a dombovári gárda lesz, amely a napokban vesztette el egyik legjobb emberét, a bosnyák Jovanovicsot, aki súlyos bokasérülést szenvedett az egyik előkészületi találkozón. Jön viszont az amerikai dobógép, Patrick Lee, akit nehéz megállítani, ha elkapja a fonalat.

A molosok az utolsó négy előkészületi meccsüket megnyerték, hétfőn remek meccset vívtak a jugoszláv Crvena Zvezdával, a hétvégén pedig folytatni akarják jó sorozatukat. Goran Miljkovics edző szerint sok még a teendő, de néha már biztatóan játszik a csapat.

2001. szeptember 14. (péntek), szolnoki Olaj-csarnok:
Cassovia Kosice (szlovák) - Cluj (román) 14.00
Dombóvári SE - Nyíregyházi Marso-Isobau 16.00
Szolnoki MÁV-Coop SE - Spartak Subotica (jugoszláv) 18.00
Mol Szolnok - Szeged Szedeák, 20.00.
Szeptember 15. (szombat):
Spartak Subotica - Cluj 9.30.,
Szeged Szedeák- Nyíregyházi Marso-Isobau, 14.00,
Cassovia - Spartak Subotica 16.00,
Szolnoki MÁV-Coop - Cluj 18.00
Mol Szolnok - Dombóvári SE 20.00.
Szeptember 16. (vasárnap):
Dombóvári SE - Szeged Szedeák 11.00,
Cassovia - Szolnoki MÁV-Coop SE 13.00,
Mol Szolnok - Nyíregyházi Marso-Isobau 15.00.
Ünnepélyes eredményhírdetés 16.45.

(varga)