Vágólapra másolva!
Papírforma eredmény született a férfikézilabda NB I évadnyitó mérkőzésén. Az előző bajnokság ezüstérmese, a Dunaferr, hazai pályán magabiztos második félidei játékkal simán győzött a Cegléd ellen.

Férfikézilabda NB I, első forduló
Dunaferr SE - Ceglédi KK 21-15
Dunaújváros, 350 néző.
Dunaferr: Szathmári - Kertész 3, Mocsai 2, Décsi, Rosta 1, Kuzmicsov 3, Kemény, Bene 4.
csere: Stochl (kapus), Mohácsi 6 (2), Marcinkevicius, Tóth E. 2.
edző: Imre Vilmos.
Cegléd: Erdélyi - Bendó 6, Hímer 3, Dengi 1, Kökény, Varga P. 2, Junier.
csere: Cziráki(kapus), Novanc, Jakab 1, Lengyel 2, Dávid, Magyar.
edző: Nagy Károly.
hétméteresek: 5/2, illetve 1/0.
kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc.

Álomszerűen kezdett az Imre Vilmos által először dirigált hazai csapat, hiszen hat perc elteltével már 4-0-ra vezetett. Nem sokkal később viszont, meglepetésre, Bendó vezérletével egyre jobban magára talált a Cegléd, és feljött 4-3-ra. A félidő derekán sem tett szert nagyobb előnyre a házigazda, így időt kértek a dunaújvárosiak. Ez segített, hiszen a különbség ezután négy gólra nőtt. A szünetben mégis mindössze 12-10-re vezetett a tavalyi ezüstérmes.

Mohácsi Árpád - akinek a szünetben adták át az előző bajnokság gólkirályának járó díjat - az újvárosiak számára megnyugtató gólokkal nyitotta a második játékrészt, a továbbiakban jóval magabiztosabban és eredményesebben kézilabdáztak a Kuzmicsovék. Közben a remekül bemutatkozó Szathmárit a szlovák válogatott Stochl váltotta fel a Dunaferr kapujában, aki szintén kitűnően védett. A kissé kapkodó hazaiak az utolsó percben vezettek először hat góllal.

Bán Balázs

Korábban: