Társoldalunk:

Hazai siker a Viharsarokban

A nőikézilabda-bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán győzött a Békéscsaba. Páll Tibor együttese nagy csatában, Vass vezérletével gyűrte a vendég váci együttest.

Békéscsabai Előre NK - Váci NK 30-26 (13-13)
Békéscsaba, 800 néző
vezette: Láda, Sebők
Békéscsaba: Kovácsné - Kovacsicsova 1, Felegyi 3, Kurgyis 2, Hajdú L., Vass 11 (5), Kovács 3. Cs.: Szigeti (kapus), Valyuch 2, Krista 2, Ancsin 4 (2), Lisztóczki 2, Valaczkai. Edző: Szabó Károly
Vác: Gergely - Povázsai 4, Erdős, Őri 3, Lutz, Mátyás 7 (3), Simut 3 (1). Cs.: Gridnyeva (kapus), Agárdi 2, Hajdú K. 7, Pilmayer, Káldi. Edző: Páll Tibor.
kiállítások: 12 ill. 8 perc
hétméteresek: 7/5, ill. 7/4.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-0, 10. p.: 3-3, 20. p.: 7-10, 23. p.: 10-10, 26. p.: 10-12, 37. p.: 14-19, 42. p.: 20-20, 49. p.: 24-22, 52. p.: 24-24, 57. p.: 28-24.

Már az első percekben kitűnt, hogy nem lesz könnyű dolga egyik csapatnak sem: igencsak rohanós, kapkodó volt a játék, amibe mindkét oldalon sok csúszott. A vendégeknél a rutinos Mátyás volt nagy lövőkedvében a mérkőzés elején, nem véletlen, hogy hamar külön őrzőt kapott Ancsin személyében. Ez a csabaiaknál felhozta a kapust, Kovácsné rendre hárította a lövéseket.

A hazaiaknál viszont Vass volt elemében, ezért egy idő után őrá is kiállt egy váci szoros őrizetre. Aztán 10-12-es állásnál kettős emberhátrányba került a Békéscsaba, mégis a csapatkapitány, Kovács Judit remek alakításnak köszönhetően felzárkózott a viharsarki együttes.

A fordulás után először a vendégek kaptak lábra, és a javuló kapusteljesítményüknek köszönhetően tetemes előnyre tettek szert. Szabó Károly, a hazaiak edzője ekkor időt kért, rendezte a sorokat, és ezután már nemcsak Mátyásra állított ki külön emberfogót, hanem a gólerőssé vált Hajdú Krisztinára is.

Ez felhozta a hazaiakat, akik megkezdték a felzárkózást, felgyorsult a csabaiak játéka, és határozottabbá vált a védekezésük is. A Vác a finisre elkészült erejével, s ettől kezdve a békéscsabaiak tetszés szerint érték el góljaikat.

Szabó Károly: - Az első félidőben tompán játszott  a csapat, de a fordulás után feljavultunk, ami a védekezés-váltásnak is köszönhető. Így megérdemelten nyertünk.
Páll Tibor: - Amíg néhány kulcsjátékosunk el nem fáradt, kezünkben tartottuk a mérkőzést. A kispadunk is rövidnek bizonyult, ezért maradtunk alul.

Vetési Péter

Korábban:

Hazai sikerek a nőikézilabda-bajnokságban