Vágólapra másolva!
A jövőben az Európa-bajnokságok első négy helyezettje 40, 30, 20, illetve 10 ezer euró pénzjutalomban részesül - döntött az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága budapesti ülésén. A Magyar Kézilabda Szövetség májusban már bejelentette rendezési szándékát a 2004-es férfi Európa-bajnokságra. Jelen állás szerint a szövetség szeptemberi elnökségi ülésén dől el, hogy ezt szeptember 30-ig valóban jelzik-e hivatalosan az EHF felé.

Az utánpótlás kontinenstornákon a döntősök 6-6 ezer eurót kapnak. A magyar szövetség főtitkára, Sinka László javaslatára az EHF elfogadta, hogy az eddigi 12 helyett 14 játékost lehessen nevezni az Eb-mérkőzésekre.

Az Európai Kézilabda Szövetség nevében Staffan Holmqvist elnök kifejezte szimpátiáját az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt. ("A támadás az egész kézilabda-családot sokkolta.") A hétvégi európai kupameccseket mindenhol egyperces gyászszünet vezette be.

Ami a fent említett Eb-pályázatot illeti: a három év múlva sorra kerülő viadal házigazdájának a magyarok mellett kilencen - Csehország, Németország, Macedónia, Románia, Szlovénia, Svájc, Szlovákia, Törökország, Jugoszlávia - jelentkeztek. A helyszínekről az európai szövetség jövő júniusi salzburgi kongresszusán döntenek. Ám addig még a magyar szövetségnek el kell fogadnia a tervezetet, ami nem biztos, hogy egyértelmű lesz.

Pincési László

Korábban: