Vágólapra másolva!
Az esélyesek sikerét hozta a nőikézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapja. A címvédő Dunaferr hazai pályán verte a Hódmezővásárhely együttesét, míg a Győri ETO a Békéscsaba otthonából hozta el a két pontot.

Békéscsabai Előre NK-Győri Graboplast ETO KC 22-25 (12-15)
Békéscsaba, 1000 néző
vezette: Herczeg, Südi.
Békéscsaba: Kovácsné - Kovacsicsova 2, Felegyi 1, Krista, Lisztóczki 1, Vass 15 (5), Kovács 2. Cs.: Szigeti (kapus), Kurgyis 1, Ancsin, Valaczkai, Mahler Edző: Szabó Károly
Győr: Sirina - Lovász 6, Moszkovaja 4, Kindl 2, Nitescu 6 (1), Prok 2, Köbli 2. Cs.: Mehlmann 3, Jókai, Kulcsár Edző: Vura József.
kiállítások: 8, ill. 12 perc
hétméteresek: 5/5, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 1-0, 5. perc: 1-2, 14. perc: 7-6, 24. perc: 9-12, 37. perc: 14-15, 45. perc: 16-21, 51. perc: 19-22.

Lendületesen kezdett mindkét csapat, de a gyors játékba olykor mindkét oldalon hiba csúszott. Igazán egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól az első húsz percben. A hazaiaknál ismét Vass Gabriella tartotta a lelket a csapatban - az első félidőben már nyolcgólos volt -, míg a kisalföldieknél a szélső Lovász volt elemében, aki ötször talált be gyors lerohanásokból Kovácsné kapujába.

A fordulás után a vendégek egy kissé megzavarodtak, amit főleg az váltott ki belőlük, hogy nyolc percig nem találtak be a jól védő Kovácsné kapujába. Igaz, ezt követően megtört a jég, s erőfölényüket egyre inkább gólokra váltották. A csabaiak viszont mindinkább féloldalasnak bizonyultak: Vass továbbra is gyártotta a gólokat, de partnerre alig lelt társai között, akik indiszponáltak voltak. Végül a fáradó csabaiakkal szemben az erőteljesebb játékot nyújtó Győr megérdemelten nyert.

Jók: Kovácsné, Vass, ill. Sirina, Nitescu, Lovász.

Szabó Károly: "A győri magas falat, Vass Gabriella kivételével, nem tudtuk átlőni. Ennek ellenére jól küzdött a csapat, de a Győr még nehéz dió számunkra."
Vura József: "Kemény csatára kényszerített bennünket a hazai csapat, de fokozatosan érvényesült fizikai erőfölényünk."

További eredmény:
Dunaferr SE-Hódmezővásárhelyi NKC 36-25 (17-11)

Vetési Péter

Korábban:

Fölényesen győztek a debreceniek