Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Kaposvári Klima-Vill férfikosárlabda-csapata a Koracs Kupában előselejtező játszására kárhoztatott. A somogyiak szerdán vívják első mérkőzésüket, otthonukban a horvát bronzérmes Osiguranje Rijeka csapatát fogadják 18.30-as kezdettel.

Földi Sándor vezetőedző némiképp átalakított csapattal vág neki az új szezonnak. Gémes, a bosnyák Halimic és az amerikai Nunnery távozott a csapattól, centerposztra a horvát Bukva, bedobóba pedig a szerb Dzunic érkezett, s kizárólag a nemzetközi kupameccsekre szerződtette a klub az amerikai Anthony Allisont, negyedik külföldiként.

"Allison 197 centi magas bedobó, ruganyos, ponterős kosaras, két éve játszott már nálunk néhány mérkőzést" - mondta Földi. "Tény, hogy Halimicet és Nunneryt nem lesz könnyű pótulnunk, előbbi dobógép volt, utóbbi remek védőjátékos. Ha Dzunic és Ivkovic honosítása - ami szerintem napok kérdése - lebonyolódik, akkor Allison is játszhatna a bajnoki meccseken. Centerben különben erősek vagyunk, kár, hogy Bukvát, Ivkovicot és Filipovicot nem tudom egyszerre a pályán tartani." Földi még elmondta, hogy a válogatottban is számításba vett fiatal irányító, Simon Balázs sokat fejlődött a nyáron, azaz talán mégsem gyengültek a somogyiak.

A fiumei ellenfelet Földiék megtekintették a közelmúltban a Kvarner Kupán, Rijekában. Három amerikai és egy bosnyák légiós játszik a vendégeknél, a 213 centis center Gemjac, továbbá Stimac, a magasbedobó, valamint a hármas poszton játszó Bazdaric tűnik a legveszélyesebb játékosnak.

Ch. Gáll András

Az Atomerőmű nyerte a Göcsej-kupát