Vágólapra másolva!
John Stockton még kivár, de a Salt Lake City-ben megjelenő Deseret News információja szerint az NBA történetének legeredményesebb előkészítője és labdaszerzője is aláír a héten a Utah Jazz csapatához.

Stocktonon egész egyszerűen
nem fog az idő
Jazz

Kirilenko káprázatosan játszott a törökországi Európa-bajnokságon, az ötödik helyen végzett - és ezzel világbajnoki kvótát szerzett - orosz válogatott legjobbja volt, pontátlaga 19,1 (4. a mezőnyben), lepattanó-mutatója 8,7 (szintén 4.), 64,8 százalékkal dobott a mezőnyből (ez is 4.), s 2,8 labdát lopott el meccsenként (ez a 3.). Azaz: univerzális játékosként pontosan azt az ideált testesíti meg, amelyre pillanatnyilag legnagyobb szükség van a sztárhiányban szenvedő NBA-ben.

Kirilenkóval három évre szóló - plusz egy év opció a klub részéről -, garantált szerződést kötött Kevin O'Connor, a Jazz szakmai alelnöke. Bár a játékos bére papíron titkos, mégis kiszivárgott, hogy évi 2,68 millió dollárt fog keresni.

Ugyancsak küszöbön áll John Stockton, a 39 éves irányító újraszerződtetése is. "Stock", aki az egy évvel fiatalabb Karl Malone-nal együtt legendai státust élvez több mint másfél évtizede. Már többször vissza akart vonulni, de valahogy nem tud elszakadni a parkettől. Nosztalgikus gondolatait nyilván felerősíti az a nyolcmillió dollár, amit aláírás esetén erre a szezonra kapna - igaz, ez hárommilliós bércsökkenést jelentene az előző évadhoz képest. Erre azért van szükség, hogy a Jazz ne essen bele a luxusadó-kategóriába. Stockton - amennyiben aláír - tizennyolcadik évadját kezdi a Jazz színeiben.

Ch. Gáll András