Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK kedd délutáni edzése előtti percekben hivatalosan is bejelentette visszavonulását Zsolnay Gyöngyi, a vasutasok egykori több mint százszoros válogatottja. A még csak 27 éves játékos térdét már többször megoperálták, legutóbb tavaly októberben az Egyesült Államokban, de nem tudja folytatni sportpályafutását.

Fotó: Laufer László
Zsolnay gyerekekkel foglalkozna

Zsolnay Gyöngyi férje bejelentette, hogy vizsgálat lefolytatására kérte fel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét, mert Zsolnay Gyöngyi ilyen fiatalon visszavonulásra kényszerült. Ebben szerinte egy klubedző a ludas. "Nem nevezem meg, kiről van szó, de ő irányítója és résztvevője volt a Gyöngyi elleni példátlan és visszataszító kampánynak. Többször megpróbálta eltiltatni, de nem sikerült neki. Azt hangoztatta, hogy gyakorlatilag egészséges, de térdsérülésre hivatkozva cserben hagyta csapatát" - mondta Vujity Tvrtko.

Király Sándor, a Diósgyőr akkori edzője magára ismert a népszerű tévés nyilatkozatában. "Amikor Gyöngyi a szerződését felbontva Pécsre távozott, cserbenhagyta csapatát. A PVSK-ban utána még másfél évig kosarazott, tehát kizárt, hogy most miattam kell visszavonulnia. Sajnálom őt, mert nagy tehetségnek tartottam."

Rátgéber László az egész pécsi csapat előtt vett búcsút Zsolnay Gyöngyitől. "Hiányozni fogsz nekünk és a magyar kosárlabdának is. De bármennyire fájó is a visszavonulásod, tudom, hogy egy szurkolónkkal még több lesz" - szólt az elköszönő játékoshoz.

Horváth László

Korábban: