Vágólapra másolva!
Nem érdemes titkolni: Michael Jordan valójában üzleti céllal tért vissza a parkettre. A Washington Wizardsnak évek óta kongott a csarnoka, most azonban hihetetlen mennyiségben fogynak a jegyek. A Bullsnak sosem volt igazi ellenfele a fővárosi gárda, a Levegő Ura azonban pikánssá tette a Chicago elleni meccset. Az alábbiakban a 2001/02-es szezon tizenegy legfontosabb MJ-napját soroljuk fel.

Fotó: Reuters
Egyelőre még szokni kell ezt a képet
Október 30.:

November 3.: A Philadelphia 76ers látogat a fővárosba, a tavalyi MVP, Allen Iverson először játszhat igaz ellenfélként Jordan ellen. A keleti címvédőt könnyen meglepheti a megújult Wizards.

November 22.: Az Indiana Pacers otthonába látogat a Jordan-csapat. A régi Market Square Arenában számos siker részese volt az egykori Főbika, de a Conseco Fieldhouse-ban még nem játszott. Az "ősellenség" Reggie Miller már bizonnyal repesve várja, hogy MJ-t ismét szembesítse az igazi indianapolisi vendégszeretettel...

December 1.: Az Orland Magic színeiben három régi játszótárs: Patrick Ewing (a New York-i ősi rivális), Horace Grant (az egykori csapattárs) és a régebben "következő Jordannek" gyakran nevezett Grant Hill érkezik Washingtonba, s elkiséri őket egy mostani "következő Jordan", Tracy McGrady is.

December 16.: Torontóban Jordan első alkalommal játszhat Vince Carter, azaz Air Canada, a közvetlen örökös ellen. Ismerve Őlevegősége ifjak iránti kezességét (Kobe Bryant tudna erről mesélni...), inkább Carter félhet a találkozástól.

December 19.: Az Atlanta Hawks színeiben az egykori Bullsbeli barát Toni Kukoc érkezik vendégségbe.

Január 4.: Ez a nap sosem virradt volna fel, ha nem Jerry Krause a Chicago Bulls tulajdonosa. MJ ugyanis úgy fog ugyanott játszani, ahol a Bikák, hogy nem visel vörös-fekete mezt. MJ megmondta: ha nem veri szét a főnök a gárdát, sosem hagyta volna el Chicagót, és nem is vonult volna vissza. Ehhez képest szinte lényegtelen, hogy az NBA Draft 2001-es első választottja, Kwame Brown az őutána következő két középiskolás újonccal, Tyson Chandlerrel és Eddy Curryvel randevúzik.

Január 19.: Alig két héttel később Chicago látja vendégül a Washingtont, és valószínűleg Jordan tiszteletére még az eddigi nézőcsúcs (23 844) is megdőlne, ha nem csökkentették volna a United Center férőhelyeit 21 711-re. Az új Bullsból MJ csak Charles Oakleyt ismeri. A szurkolók azonban valószínűleg ugyanúgy fogják imádni, mint eddigi 13 NBA-szezonjában.

Február 12.: Los Angelesben a liga jelenlegi legjobb csapata, a Lakers lesz a Wizards ellenfele, és Jordant régi mestere, Phil Jackson (egyszer azt mondta, csak az ő irányítása alatt akar kosárlabdázni, de ezt most meghazudtolta a Wizards-szerepléssel), valamint két, csak őhozzá mérhető kosár-ikon, Kobe Bryant és Shaquille O'Neal várja.

Február 27.: Jordan még sosem játszott Scottie Pippen ellen. Az egykori másodhegedűs jóbarát, aki majdnem szintén visszavonult, amikor MJ bejelentette, hogy abbahagyja, a Portland Trail Blazers csapatával látogat Washingtonba.

Április 21.: A Utah Jazz otthonában lépett pályára utoljára a Levegő Királya 1998. június 15-én. Karl Malone, John Stockton és Bryon Russell szenvedő félként vettek részt a 87-86-os vendégsikerrel zárult találkozón, melynek utolsó kosarát éppen Jordan dobta. Azzal nyerte hatodik bajnoki címét a Jordan-Bulls (4-2-es összesítéssel). A Postás és csapata biztos szívesen visszavágna.

(Az NBA.com alapján)