Vágólapra másolva!
Jeremy Roenick az NHL egyik legkeményebb, legharcedzettebb csatára. Mégis könnyek szöktek a szemébe, amikor a First Union Center 19 545 nézője tapsviharral fogadta élete első meccsén a Philadelphia Flyers színeiben. A Phoenixből igazolt center egy góllal és két gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Roenick góllal debütált új
csapatában
Flyers

Az Ottawa Senators a Toronto elleni siker másnapján újból jégre lépett, és otthonában - nagy meglepetésre - 6-4-re kikapott az elmúlt szezon pofozógépétől, a Montreal Canadienstől. Brian Savage remekelt a vendégeknél: egy gólt és három gólpasszt szerzett, az utóbbi három szezon első hónapjában összesen 16 gól és 13 assziszt került a neve mellé: nem véletlenül hívják Mr. Octobernek. Kívüle Petrov - kétszer - Perreault, Robidas és Kilger, illetve Bonk - kétszer -, Martins és Redden volt eredményes. A Savage, Perreault, Petrov sor kilenc pontért "felelős". Michel Therrien edző bízik benne, hogy visszatérnek a szép napok a Szent Lőrinc folyó partjára.

A Buffalo Sabres otthonában 2-1-re kikapott a fiatal erőkből álló Atlanta Thrasherstől, Kaberle és Donovan, illetve Woolley szerezték a gólokat. Úgy tűnik, Dominik Hasek nélkül nehéz lesz az élet a Niagara-vízesés déli partján.

A Columbus-St. Louis meccs hosszabbítás után is 3-3-ra végződött, Sanderson, Odelein és Klesle góljaira Stillman, Demitra és Keane válaszolt. Doug Weight, az egykori edmontoni sztár gólpasszal mutatkozott be a Blues csapatában.

Bostonban a Medvebocsok 4-2-re győztek, Robbie Ftorek, a Mike Keenant váltó új edző bemutatkozása tehát jól sikerült. A meccs előtt visszavonultatták a Bostonban 20 és fél szezont lehúzó Ray Bourque 77-es mezét. A gólokat az újonc Nick Boyton, Thornton, Rolston és Szamszonov, illetve Friesen és Kariya szerezte.

A három veteránnal - Brett Hull, Dominik Hasek, Luc Robitaille - erősödött Detroit egy régi motoros, Brendan Shanahan mesterhármasának köszönhetően verte hosszabbításban 4-3-ra a San Josét. Shanahan két gólt ütött emberhátrányból, a második "aranygólnak" bizonyult a hosszabbításban.

A Chicago 5-4-es győzelemmel köszöntötte új edzőjét, Brian Duttert, no és a Calgarytól szabadlistára tett csatárt, Phil Housley-t, aki két góljával a meccs hőse lett.

Eredmények:
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5-2
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4-6
Buffalo Sabres - Atlanta Thrashers 1-2
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 3-3 (hosszabbítás után)
Boston Bruins - Anaheim Mighty Ducks 4-2
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 3-4 (hosszabbítás után)
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 5-4
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 2-2

Ch. Gáll András

Korábban:

Győzelemmel rajtolt az NHL-címvédő