Vágólapra másolva!
A tavalyi bronzérmes Pick-Szeged fölényes győzelmet aratott hazai pályán az előző idényben második helyezett Dunaferr SE ellen a férfikézilabda-NB I szombati rangadóján (32-23). Százhalombattán a vendéglátók 24-21-re verték a győrieket.

Pick-Szeged - Dunaferr SE 32-23 (14-11)
Szeged, 2500 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki
Szeged: PERGER - BERTA 3, Bécsi 2, Doros 3, Mezei, BUDAY 5, MATIC 5. Csere: IVANOV (cserekapus) EKLEMOVIC 5, BAJUSZ 9/3. Edző: Dragan Djukic.
Dunaferr: Szathmári - Kertész 3, Mocsai 6/3, Tóth 2, ROSTA 2, MOHÁCSI 5/2, Bene 3. Csere: Stochl (cserekapus) Décsi 1, Kemény, Kuzmicsov 1, Marcinkevicius. Edző: Imre Vilmos.
hétméteresek: 4/3 ill. 6/5
kiállítások: 10 ill.12 perc

Szegeden eddig nem sokan látogattak ki a műjégpályára. Már mindenki azt hitte, elfordult a közönség a csapatától. Na de egy Dunaferr ellen? Közel kétezerötszázan tomboltak a lelátón. Volt miért. A hazaiak ugyanis repülőrajtot vettek. Az eddig sérülés miatt nem játszó Berta nyitotta meg a gólok sorát, s a hetedik percben Matic, a szerb válogatott balszélsője, már a harmadikat lőtte Szathmárinak, míg az újvárosi fiúk nem tudtak mit kezdeni a szegedi védelemmel, na meg a varázslatos Perger Zsolttal.

Aki azt gondolta, hogy megnyerte a csatát a Pick az - még átmenetileg - tévedett. Mohácsi vezérletével és igazi csapatmunkával a 18. percben már 5-5 állt az eredményjelzőn. 10-9-ig együtt haladt a két gárda, de ezután már csak a Pick volt a taraflexen. A kapusmágiába Ivanov is beszállt, Bajusz meg bemutatta a csodálatos csuklóját, a félidő végéig négyszer. A legszebb gól mégsem az övé volt, mivel Buday a sípszó előtt őrületbe kergette Szathmárit.

A folytatásban igazi fesztivált rendeztek a Tisza-partiak, sorra lőtték a szebbnél szebb gólokat. Eklemovic, Matic, Bajusz és Buday egymást múlták felül, s az ellenfél minden praktikája kevésnek bizonyult a szűk vereséghez. Pedig Mocsai és Mohácsi lőtt becsülettel, de ezen a délutánon remekeltek a szegedi kapusok. Imre Vilmos mindent megpróbált, szinte valamennyi játékosát harcba dobta, de Djukicnak mindig volt egy jobb húzása. 31-20-nál talpon volt az egész jégstadion, s bár a végén tízen belülre kerültek az "Acélbikák", ez már senkit sem zavart.

Dragan Djukic: - Ismerem azt a magyar közmondást, hogy a jó versenylónak a Derbi napján kell jól futni. Eddig sok kritikát kaptunk a gyengébb csapatok elleni produkciónkért. Remélem, ez méltó válasz volt. Ettől függetlenül csak a két pont volt a fontos.

Imre Vilmos: - Minden tekintetben jobb volt a Szeged. Gyakorlatilag nem találtunk rajtuk fogást, pedig mindent megpróbáltunk. De messze még a vége.

Barok István

A nap másik mérkőzésén:
Százhalombatta - Győri ETO KC 24-21 (13-12)
Százhalombatta, 500 néző
vezette: Horváth P., Marton B.
legjobb dobók: Golovin, Kuzma 5-5, Kaplonyi, Molnár 4-4, illetve Frey J. 8, Bősze 5, Szabó P. 4
hétméteresek: 7/5 ill. 7/3
kiállítások: 12 ill. 18 perc

Papírforma-eredmény született a két erős középcsapat végig szoros mérkőzésén.

Az élcsoport állása: 1. Fotex KC Veszprém 10 pont/5 mérkőzés, 2. Szeged 8/4, 3. Dunaferr 6/4

Korábban: