Vágólapra másolva!
Legutóbb hét éve kezdte a szezont három győzelemmel a Boston Bruins csapata. Az új-angliai gárda szenzációsan rajtolt az új edző, Robbie Ftorek keze alatt, sorozatban harmadik sikerét a Washington Capitals ellen aratta, ráadásul úgy, hogy két legjobbja, Bill Guerin és Jason Allison nem is játszhatott. A Fleet Centerben már a régi szép időket emlegetik, amikor harminc évvel ezelőtt, a legendás Bobby Orr vezérletével az NHL egyik fellegvára volt Boston.

Mogilnij ma már a Toronto si-
kerérért küzd
bostoni Medvebocsok
New Jersey Devilsnek

A torontói diadal hőse Alekszandr Mogilnij volt. A Devilstől a nyáron szabadúszóként szerződtetett, 32 éves csatár két gólja mellett egy gólpasszt is adott, három meccsen négy gól és egy assziszt a "termése", ráadásul beütötte NHL-karrierje 399. és 400. gólját!

Calgaryban megszakadt a hazai kapus, Roman Turek ritka sorozata. A 31 éves, strakonicei kapuvédő 153 perc és 23 másodperc után kapott gólt, miután a Chicago és az Oilers ellen összesen 45 lövést hárítva megőrizte hálóját.. Nem csoda, hogy őt választották az első hét legjobb játékosának az NHL-ben.

Eredmények:
Boston Bruins-Washington Capitals 4-0
gól:
Lapointe, Szamszonov, Thornton, Knuble

Toronto Maple Leafs-Anaheim Mighty Ducks 6-1
gól:
Mogilnij 2, Reichel, Renberg, Hoglund, McCauley, illetve M. LeClerc

Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 2-2 (hosszabbítás után)
gól:
Hlavac, Gagne, ill. Quint, Aubin

Phoenix Coyotes-Calgary Flames 2-1
gól:
Briere, Doan, ill. McAmmond

Ch. Gáll András

Korábban:

Lindros letette névjegyét