Vágólapra másolva!
A Colorado Avalanche lejátszotta első hazai bajnoki meccsét a 2001/2002-es szezonban, felvonták a bajnoki zászlót a Pepsi Center mennyezetére, és Milan Hejduk beütötte tizenharmadik - történetesen győztes - gólját a Vancouver Canucksnak. A címvédő pontveszteség nélkül áll, és jobbnak tűnik, mint bármikor.

Brian Savage vezeti a kanadai
táblázatot

Az Ottawa Raleigh-ban verte 6-2-re a Carolinát, Marian Hossa egy gólt és két gólpasszt, Martin Havlat két gólt és egy gólpasszt ért el, a vesztes csapat mindkét góljánál Ron Francis asszisztált. A 21. NHL-évadját taposó, 38 éves center karrierje során 1140 gólpassznál tart (1492 meccsen), és már csak 29 assziszt a hátránya az örökranglistát vezető - már visszavonult - Ray Bourque (Boston, Colorado) mögött.

A Montreal Canadiens a Molson Centre történetének legkisebb közönsége - 17510 néző - előtt verte 3-1-re az Anaheimet. Brian Savage - azaz Mr. Október - megint ütött egy gólt, hét pontjával (2 gól, 5 gólpassz) vezeti az NHL pontlistáját. Apró érdekesség: a két győzelemmel, egy döntetlennel álló Canadiens idén mind a 17 emberhátrányos helyzetét kivédekezte!

A Dallas 2-1-re verte a Los Angelest, és még veretlen új csarnokában, az American Airlines Centerben. Mindkét hazai gólt a finn Jere Lehtinen ütötte.

Az Edmonton 1-0-ra győzött a Chicago ellen, s Tommy Salo kapujára mindössze 11 lövés ment, ami klubrekord. Salo karrierje huszonötödik, kapott gól nélküli meccsét élte meg.

Eredmények:
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 2-6
gól: Kapanen, O'Neill, illetve Havlat 2, Hossa, Fisher, Phillips, White

Montreal Canadiens-Anaheim Mighty Ducks 3-1
gól:
Bulis, Savage, Perreault, ill. Friesen

Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 5-4
gól: Sakic, Skouls, Blake, Drury, Hejduk, ill. Jovanovski, D. Sedin, Vasiljevs, Bertuzzi

Dallas Stars-Los Angeles Kings 2-1
gól:
Lehtinen 2, ill. Pálffy

Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 1-0
gól:
Grier

Ch. Gáll András

Korábban:

Makulátlan Medvebocsok