Vágólapra másolva!
Befejeződött a Krasznai-kupa nemzetközi nőikosárlabda-torna. A zárómérkőzés a városi rangadó volt, amely ezúttal nem érdemelte ki a rangadó minősítést, lévén a felkészülésben jóval előrébb tartó GySEV a meccs egyes időszakaiban valósággal "átrohant" a Postáson.

Farkas Sándor, a GySEV edzője a torna után elmondta, nem szabad, hogy elaltassa csapatát a fölényes siker, hiszen azt egy meglehetősen fáradt, hat nap alatt hat meccset játszó Postás ellen érte el csapata. A sorozaton a szakember több dolgot kipróbált, volt, amivel elégedett volt, de akad, amin még javítani kell.

Azt azonban mindenképpen fontosnak tartotta megemlíteni, hogy úgy dobtak a tornán kétszer 100, egyszer pedig 90 pont fölött, hogy eddig a támadójátékkal nem is nagyon foglalkoztak az edzéseken, inkább a védekezést gyakorolták, hiszen az a jó támadójáték alapja. A vesztes fél, a Postás szakvezetője Meszlényi Róbert elmondta, csapata felkészülését rengeteg tényező hátráltatta.

Csupán három játékos csinálta végig az alapozást a klubnál, az amerikai Sauer a terrortámadás miatt egy hét késéssel érkezett Sopronba, Sljahova pedig csak szeptember végén futott be, ráadásul az ideálistól elég messze lévő fizikai állapotban. Csákány Emőke erőnlétének sem tett jót, hogy közel két hétig gyakorlatilag végig a kispadot koptatta az Európa-bajnokságon, és ezek tetejébe jött még Ambrus Erzsébet izomsérülése, valamint a tornát végigjátszó, de a bal csuklóján zúzódást szenvedett Russai problémája.

A szakember Englert Orsolya játékával lehetett elégedett. A városi rangadóval kapcsolatban Meszlényi gratulált a kiválóan összerakott és remek teljesítményt nyújtó GySEV-nek, és sok sikert kívánt az Euroligában, de kifejezte abbéli reményét is, hogy a bajnokságban már tényleg rangadó lesz a GySEV-Postás összecsapás.

A zárónap eredményei:
GySEV-RINGA - Soproni Postás-Tabán Trafik 91-49 (27-12, 22-13, 20-13, 22-11)
Podgorica (jugoszláv) - Klosterneuburg (osztrák) 85-63

A végeredmény:
1. GySEV
2. Podgorica
3. Postás
4. Klosterneuburg

Különdíjasok:
A legjobb dobó: Ana Jokovic (Podgorica)
A legértékesebb játékos: Daliborka Vilipics (GySEV)
A legjobb soproni játékos: Seres Éva (GySEV)

Botár László