Vágólapra másolva!
Michael Jordan kihagyja a Washington Wizards első két előszezon-mérkőzését, a csütörtöki detroiti, és a szombati Miami Heat ellen esedékes találkozókat, s csak a harmadik meccsen mutatkozik be új csapatában, amikor október 18-án a Michigan állambeli Grand Rapidsben a Detroit Pistonsszal játszik a Wizards.

Jordan hamarosan a régi lehet

"Michael nagyszerűen teljesít az edzőtáborban, éppen úgy halad, ahogy terveztük" - tette hozzá Doug Collins vezetőedző. "Úgy gondolom, helyes döntés a részéről, hogy játék helyett edz."

Kedden azért játék is volt, a Wizards két csapatra oszlott, és 42-42-es döntetlen született. Jordan 18 percet volt a pályán, ezalatt 13 pontot, 3 labdaszerzést és ugyanannyi lepattanót hozott össze, s a 7000 néző megállapíthatta: még mindig nagyszerű kosaras.

A nyilvános edzőmeccset a wilmingtoni Trask Coliseumban játszották. Jordannek remekül ment az úgynevezett "fadeaway jumper", a hanyattdőlve eleresztett tempódobás, a védekezés, a passzolás. Játékintelligenciája óriási, győzniakarása pedig átragadt társaira.

"37 éve vagyok a csapat tulajdonosa, de soha nem vártam még ilyen izgatottan a bajnoki rajtot" - jelentette ki Jordan és a csapat játékát látva Abe Pollin. Jordan szinte mindent csinált a pályán, amit korábban, 1984 és 1998 között - egyet kivéve: nem zsákolt.

De majd azt is fog.