Vágólapra másolva!

Férfikézilabda-NB I
Every Day Orosháza - Ceglédi KK 27-22 (14-14)
Orosháza, 800 néző
vezette: Bonifert, Serfőző
Orosháza: HODIK - Gúnya 2, Pásztor, DAYKA 1, ROSTA I. 5 (3), CZINA 7, Ambrus 3. Csere: NÉMETH 5 (3), Harsányi, Oláh 4 (3), Cselovszki, Szepesi, Patocskai. Edző: Buday Ferenc.
Cegléd: Erdélyi - Noris 3, BENDÓ 4 (1), KÖKÉNY 4, Dengi 1, Himer 4 (2), Varga 2. Csere: Kelemen (kapus), Dávid, JAKAB 4, Buceschi, Lengyel. Edző: Nagy Károly.
Kállítások: 14, ill. 14 perc
Hétméteresek: 10/9, ill. 7/3
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-2, 7. p.: 4-2, 15. p.: 8-8, 22. p.: 10-12, 37. p.: 17-15, 45. p.: 19-16, 53. p: 24-18.

A rutinos vendégek villámrajtja után a hazaiak gyors lerohanásokat követően kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban felváltva estek a gólok, a kapuk előtt nagy volt a birkózás a falban, gyakran szólt a játékvezetők sípja, néha fordított ítéleteikkel a szurkolók idegeit is borzolva. A folytatásban a sérüléséből felépült Németh állt be a hazai együttesbe, aki Hodik bravúrjai után rendre betalált a ceglédi kapuba, igazságosnak mondható döntetlennel zárult a játékrész.

Fordulás után Kökény még a vendégeknek szerzett vezetést, de a hazaiak a fiatal Czina és a rutinos Rosta István góljaival kétgólos előnyre tettek szert. Az orosháziak kettős emberhátrányba kerültek, ám Czina még ekkor is betalált, miközben a kapu előtt a macedón válogatott Hodik szenzációs bravúrok sorozatát mutatta be. Teljesítményére jellemző, hogy húsz perc alatt mindössze három gólt kapott, négy hétméterest hárított, és a közönség hosszasan skandálta a hálóőr nevét. A 46. percben háromgólos orosházi vezetésnél Nagy Károly időt kért, ám ez sem segített a ceglédieken, így a hazai gárda fokozatosan elhúzott, és a csereként beállt Oláh hétmétereseivel az 53. percben már hat gólra növelte előnyét.

A végig küzdelmes, kemény belemenésekkel tarkított összecsapáson néhány kiemelkedő egyéni teljesítménnyel - elsősorban a macedón válogatott kapus, Hodik szenzációs bravúrjaival - megérdemelten győzött az újonc orosházi csapat a ceglédiek ellen, így az utolsó percekben és a lefújás után jogosan éltette csapatát a szurkolótábor.

Buday Ferenc: - A fiúk betartották a taktikai utasításokat, néhányan kiemelkedően játszottak, így örömet szereztek lelkes szurkolóinknak.

Nagy Károly: - Sokáig jól játszottunk, második félidei hibáinkat viszont büntette a hazai csapat. Hodik szenzációsan védett.

Vetési Péter

Korábban: