Vágólapra másolva!
Először léphet ki a nemzetközi porondra a Szolnoki MÁV-Coop női kosárlabda-együttese, ellenfelük a jugoszláv bajnok Hemofarm Vrsac együttese lesz. Palkovits Tamás szakvezető megkéri a szurkolókat, minél többen látogassanak ki a szolnoki Olaj-csarnokban holnap 17.30-kor kezdődő derbire. 

A Vrsac az utóbbi három esztendőben megnyerte a jugoszláv pontvadászatot, a nemzetközi színtéren az 1998-99-es évadban szerepeltek a legjobban, akkor egészen a negyeddöntőig meneteltek az Euroligában. Trénerük Miroszlav Popov, aki - csakúgy, mint Magyarországon Rátgéber László - a saját klubján kívül egyben a válogatottat is irányítja. Csapatukból az irányító Biljana Sztankovics (178 cm), és a bedobó Milka Bjelica (191 cm) is a jugoszláv nemzeti csapat stabil tagja, a franciaországi Eb-n is szerepeltek. Említést érdemel még a csapat tagjai közül a rutinos center, Snezana Pavlovics (195 cm), aki egykoron kosarazott Pécsett és a Soproni Postásban is. A jó anyagi körülmények közt levő együttes legfőbb célja, hogy visszajussanak az Euroligába: ezt megvalósítandó a Hemofarm gyógyszeripari konszern meglehetősen sok pénzt beleöl a verseci kosárlabdába.

A hölgyek jó szereplése mellett - többek között - a férficsapatuk tavasszal Koracs-kupa döntős volt, nemrégiben adták át ultramodern, négyezer férőhelyes sportcsarnokukat.

S hogy mit vár a "magyar oldal" a mérkőzéstől?

"Nagy dolog, hogy csapatunk fennállása során először kiléphet a nemzetközi színtérre" - kezdi lelkesen mondandóját Palkovits Tamás, a szolnokiak mestere. "Nehéz lesz, de helyt akarunk állni a jó erőkből álló Vrsaccal szemben. Erre csak akkor lesz esélyünk, ha sokkal bátrabban játszunk, mint a Pécs ellen. Védekezésben szerintem felvettük a versenyt a bajnokkal, de támadásban jóval többet kell mutatnunk a későbbiekben. Nagyon meglátszott a játékunkon, hogy nyáron hét új kosaras is ékezett hozzánk, ráadásul a felkészülés közben sérülések, betegségek gyötörték a társaságot. Amit tudunk, azt kell nyújtanunk, s akkor nem lehet probléma. Nagyon várjuk a szurkolókat, hiszen szombaton is jól jött a támogatásuk."

Varga Csaba