Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az idén beharangozott sztárt jövőre tartogatja a Vasas női kézilabdacsapata, ugyanis információink szerint legkésőbb januárban lehet számolni a szenzációval. Decemberben viszont visszatérhet a csapatba a nyáron Olaszországba szerződött Pásztor Zsófia.

Az egykori ferencvárosi átlövő telefonon értesítette az angyalföldiek edzőjét, Köstner Vilmost, hogy decemberben visszatér Magyarországra - bár azt még nem tudni, hogy véglegesen vagy csak szabadságra. Pásztor nyáron a Herz-FTC-ből "igazolt" a Vasashoz, ahol nem írta alá a szerződését, ehelyett egy jobb ajánlatot elfogadva az olasz Sassari együtteséhez távozott. Ám megígérte, amennyiben visszatér Magyarországra, csak a Vasasban fog szerepelni.

A hírek szerint erre decemberben sor is kerülhet, noha a játékos jól érzi magát Olaszországban. Pásztornak nyáron kétéves szerződést kínált a klub, ezt időarányosan másfél évesre módosítanák azzal a kitétellel, hogy megfelelő ajánlat esetén ismét külföldre szerződhet. A klubnál még mindig nem tettek le arról, hogy leszerződtessék az "ígért" világsztárt - mint köztudott, Farkas Ágnes bizonyosan nem teszi át a székhelyét a Fradiból a Vasasba -, ám erre idén már várhatóan nem kerül sor.


Ami a férfibajnokságot illeti: a Délmagyarország című megyei lap információi szerint a sérült és műtét előtt álló jobbszélső, Berta Róbert helyére még a héten leigazolhatja a Pick-Szeged a Fotex játékosát, dr. Oszlánczi Andrást. A tervek szerint a kontraktusra novemberben került volna sor, ám Berta sérülése azt jelentheti, Oszlánczi a vártnál hamarabb tér vissza egykori sikereinek színhelyére.

Pincési László

Korábban:

Világsztárral erősödhet a Vasas nőikézilabda-csapata