Vágólapra másolva!
A jövő áprilisi B csoportos jégkorong-világbajnokságra felújítják a székesfehérvári csarnokot. "A beruházás 90-100 millió forintos költségét megfelezi a város és az ISM" - jelentette be a szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter.

A munkálatok - amelyeknek köszönhetően a 20 százalékkal, 2500-asra nő a létesítmény befogadóképessége - a november 9-11-i Négy Nemzet Kupája után kezdődnek és január 25-én fejeződnek be. Jan Jasko, a magyar válogatott szlovák szövetségi kapitánya szerint a vb-n minimális elvárás, hogy Romániát és Kínát legyőzze a hazai együttes, míg Norvégia, Dánia és Nagy-Britannia ellen bravúr lenne a pontszerzés. (Csak a győztes kerül fel a legmagasabb osztályba.)

A gárda az Alba Volán-FeVita és a Dunaferr SE együttesére épül. A fehérváriakra már most, péntektől vasárnapig komoly erőpróba vár a Kontinentális Kupában. Vendéglátóként két fehérorosz csapattal - a Nyeman Grodnoval és a Keramin Minszkkel -, valamint az ukrán Szokol Kijevvel méri össze erejét a továbbjutást jelentő első helyért.