Vágólapra másolva!
Kétségtelen, hogy a Ronchetti-kupában érdekelt három magyar csapat, a BSE, a Soproni Postás és a Szolnoki MÁV-Coop közül a Szolnok helyzete tűnik a legnehezebbnek a keddi visszavágók előtt.

Egy hete ugyanis a Postás csak öt ponttal kapott ki Csehországban, a BSE döntetlent ért el Lengyelországban, míg a szolnokiak hazai pályán 65-77-re végeztek a jugoszláv bajnok Vrsaccal szemben.

Talán mondani sem kell, hogy otthonukban jóval veszélyesebbek a verseciek, mint idegenben. Példaként a tavalyi kiírásban hazai pályán csaknem ledolgozták a Levszki Szófiával szembeni idegenben elszenvedett 24 pontos hátrányukat, ám "csak" 20 ponttal tudtak nyerni.

Az idén, mint az a Tiszaligetben is kiderült, semmit nem bíznak a véletlenre. Nagyon meghajtották Sztankovicsék a meccs első húsz percét simán vezettek 40-24-re. Ehhez hozzájárult a cooposok rossz dobóformája, ugyanis közelről-távolról egyaránt "félrehordott" a kezük. A szünet után nagyot javult a Szolnok játéka, hiszen 24 pontos (30-54) hátrányból is felzárkóztak 46-54-re, ám ennél közelebb már nem tudtak kerülni vetélytársukhoz. Előny tehát a fogadónál.

Vajon mi várható a visszavágón? "Az, hogy becsületesen fogunk küzdeni "- ígéri Palkovits Tamás a szolnokiak mestere. "Megpróbálunk egy tisztességes eredményt kicsikarni a jugoszláv bajnok otthonában. Most már jobban ismerjük vetélytársunkat. Nem kell görcsölni, azt kell játszani, amit tudunk. Hétfőn két edzést tartottunk, kedden reggel kelünk útra, este már a mérkőzés helyszínén, a nem régiben átadott ultramodern verseci sportpalotában ismerkedünk a körülményekkel. Vendéglátóink telt házra, négyezer fanatikus drukkerre számítanak, ugyanis előmeccsként a férfi csapatuk játszik Koracs-kupa találkozót. Reméljük tisztességesen helytállunk fennállásunk első nemzetközi kupavisszavágóján "- mondta a szakvezető.

Varga Csaba