Vágólapra másolva!
Nem változott a férfikézilabda-NB I állása nyolcadik forduló után, hiszen a Szeged a Dunaferr és a Veszprém is győzött.

Férfikézilabda-NB I, 8. forduló
Pick Szeged - Every Day Orosháza 35-25 (16-14)
Szeged, 1500 néző
vezette: Szabó, Tóth
Pick Szeged: IVANOV - Dr. Oszlánczi, BÉCSI 9, Buday 4/1, Doros 1, EKLEMOVICS 9/1, Matics 4. Csere: Perger (cserekapus), BAJUSZ 4/1, Laluska 2, Mezei 1, Németh 1, Somogyi, Vadkerti. Edző: Dragan Djukics.
Orosháza: HODIK - Gúnya 1, Dayka 2, ROSTA 8/4, Pásztor 1, CZINA 6, Ambrus 1. Csere: Szikora (cserekapus), OLÁH 4/1, Harsányi 2, Németh, Patocskai, Cselovszki. Edző: Buday Ferenc.
Kiállítások: 6 illetve 6 perc
Hétméteresek: 6/3 illetve 7/5.

Nagyon szimpatikus szurkoló tábor kísérte a békési kisváros csapatát a szegedi Jégstadionba, zöld-sárga kockás mezben vagy negyvenen segítették síppal és dobbal kedvenceiket. Hálásak voltak ezért az orosházi fiúk, hisz nem engedték meglépni a sokkal esélyesebb szegedi gárdát, a 17. percben 8-8-at mutatott az eredményjelző.

Jól védett a macedón válogatott kapus, a vajdasági, Hodik Sándor, s a támadásban elsősorban Czina József átlövés góljaival tartottak lépést a zöld-sárgák. Érdekesség, hogy az első félidőben dobott 14 gólból, tizenkettőt egykori szegediek lőttek Rosta, Czina, Oláh és Ambrus személyében, ráadásul a kispadon is egy olyan edző ült, aki játékosa és edzője is volt a szegedi gárdának, sőt a hazaiak egyik legjobbjának, Buday Daninak az édesapja.

Ennek ellenére nem békés teadélután volt ez a meccs, hisz az első félidő lefújásakor, bizony komoly fejmosást kaptak a Tisza-parti legények. Ennek meg is lett az eredménye, hisz a második félidő első két percétől eltekintve, amikor is, két gyors góllal kiegyenlített az Orosháza, végig a Szeged uralta a meccset. A hosszabb cserepad, végül is, megteremtette a tízgólos különbséget.

Dragan Djukics: "A gondolataink már egy kicsit Veszprémben jártak voltunk, de a második félidőben megmutattuk az erőnket."

Buday Ferenc: "Ez a realitás a két csapat közt, de az első félidő büszkeségre ad okot."

Diacell Pécsi KK - Csömör 27-22 (16-9)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 600 néző
vezette: Szemes, Varga
Diacell Pécsi KK: SZENTE - Frányó B., SERFEL 6, Szögi 4/2,HŐGYE 1, KATZIRZ 9/1, Kovács Zs. 1. Csere: Balló (kapus), Bognár N. 1, Erdélyi P. 5, Bursacz, Lévay, Paic. Edző: Füzesi Ferenc.
Csömör: Zembery - Elek 4, Gábosy 3, Kende 2, Szöri, Tamás 2, Fügedi 2. Csere: Duleba (kapus), LEHEL 9, Bagyánszki, Németh, Halász. Edző: Adorján Gábor.
Hétméteresek: 6/3, illetve 1/0.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.

A pécsiek végig vezetve, biztosan nyertek. A nagyon sportszerű meccsen csak két kiállítás történt. A csömöriek kapusposzton gyengélkedtek.

Füzesi Ferenc: "Az első félidő felszabadult játéka után megnyertük a két pontot."

Adorján Gábor: "Jó úton járunk ahhoz, hogy idegenben is pontokat szerezzünk, ehhez azonban nagyobb rutinra van szükségünk.

További eredmények:
Kőbánya - Cegléd 23-22 (13-11)
Dunaferr - Pestszentlőrinc 31-21 (15-11)
Százhalombatta - Veszprém 26-39 (12-17)

Barok István, Horváth László

Korábban:

Továbbra is remekel az újonc Orosháza