Vágólapra másolva!
Remekül kezdte a bajnokságot a GYSEV-Ringa nőikosárlabda-csapata. Baloghék kétszer arattak közel 100 pontos győzelmet, a Diósgyőrt otthonában simán "oktató" Szolnokot pedig több mint 50 ponttal verték. Ám hogy a jónak mondott felkészülés és a sok sima siker valójában mit ér, az csak szerdán, az Euroliga nyitányán derül ki, amelyen a spanyol bajnok, a Ros Casares Valencia látogat Sopronba.

A Valencia igazi elit alakulat, spanyol válogatottak és a világ legerősebb bajnokságában, az amerikai női profi ligában edződött, rutinos játékosok alkotják. Hogy mennyire erős a spanyolok játékosállománya, jól jelzi, hogy ha mindenki egészséges lenne, felállhatnának egy komplett WNBA-s kezdő ötössel: Shannon Johnson (amerikai), Amaya Valdemoro (spanyol), Trisha Fallon (ausztál), Muriel Page (amerikai) és Marlies Askamp (német). A cserepadon ott ülne a magyar válogatott Európa-bajnoki "megszégyenítéséből" oroszlánrészt vállaló, négyes poszton kiváló spanyol válogatott Ingrid Pons, a nemzeti csapat második irányítója, Mirchandani, valamint a kontinens egyik legtehetségesebb ifjú bedobója, Maria Fernandez.

A soproniak információi szerint a Wuppertalból jól ismert Askamp sérült, így "csak" négy WNBA-kosarassal áll majd fel a Valencia, ám Askamp helyén ott van egy amerikai, de belga útlevéllel rendelkező center, Dana Boonen, aki 197 centire nőtt.

Botár László

Korábban:

Alázott a GYSEV