Vágólapra másolva!
Kikapott, mégis emelt fővel távozhatott vasárnap este a Népligetből a Graboplast-ETO csapata. A Herz-FTC elleni rangadón ugyanis végig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, sőt, időnként a fővárosiak fölé is nőttek a győriek. Hogy mégis vesztesként kellett elhagyniuk a csarnokot a vendégeknek, annak több oka is van. Ezekről kérdeztük Vura József  vezetőedzőt.

- Elégedett a látottakkal?
- Elismerés illeti a lányokat, mert becsülettel küzdöttek A találkozó egyes periódusaiban nagyon jól játszottak, végrehajtották azt, amit előzetesen megbeszéltünk. A Fradi ellen nyerni viszont nagyon nehéz, már-már emberfeletti teljesítmény.

- Említette, hogy időnként jó teljesítményt nyújtottak játékosai, volt viszont olyan időszak, amikor túlságosan is siettették a támadások befejezését.
- Az az igazság, hogy ebbe belekényszerítettek bennünket a hazaiak. Olykor joggal érezték helyzetben magukat a lövőink, de sok esetben csak "sablont" tudtak lőni a játékosok. Ezeket pedig könnyedén védte a kapus. Persze jogosan merül fel a kérdés, mi van, ha nyugodtan végigjátsszuk a szituációkat? Utólag mindig más eredmény jön ki, mint a valóságban, különösen, ha veszít egy csapat. Így nincs értelme ezen rágódni.

- S mi a véleménye a játékvezetétők ténykedéséről?
- A lefújás után úgy éreztem, korrekten fújt a bírói páros. Utólag videóról visszanézve a mérkőzést, azért úgy érzem, volt a második félidőben egy olyan tíz perc, amikor megijedtek a játékvezetők a hazai edző méltatlankodásaitól. Ekkor jócskán sújtottak bennünket. A meccs egészét vizsgálva azonban közel sem fújtak annyira a hazaiaknak, mint amennyire az a Fradi-csarnokban megszokott. Szerintem többet tévedtek a kárunkra, de nem ezen múlt a találkozó.

- Szünet után Görbicz Anita külön őrzőt kapott. Számítottak erre a lépésre?
- Ezt idővel - többnyire a második félidőben - majdnem mindegyik csapat megteszi ellenünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy ennek ellenére most a Fradi ellen is megmaradt gördülékeny tá-
madójátékunk, s Anita is elég jól feltalálta magát.

- Az első kör után elégedett az együttese teljesítményével?
- Úgy érzem, eddig azt nyújtottuk, amit jelenleg tudunk. Fontos, hogy ez az akarat megmaradjon a későbbiek során, s ne higgye el egyetlen játékosunk sem, hogy már jók vagyunk. Jó úton haladunk, de még csak az elején járunk. Vannak részsikerek, melyek még szebb jövőt sejtetnek.

Korábban:

Nyert a Fradi a Győr ellen

Papp Győző