Vágólapra másolva!
Újra jeles napok várnak a magyar női kosárlabdára, kezdődik az Euroliga. A GYSEV-Ringa ma a spanyol Godella Valencia ellen játszik, a MiZo-PVSK pedig csütörtökön a francia Aix-en-Provence-t fogadja.

A GYSEV-Ringa az előző Euroliga-sorozatban a legjobb nyolcig jutott, akkor a francia Valenciennes Orchies állta útját. Most a B csoportban szerepel mindkét együttes, de a franciákon kívül is akad nehéz ellenfelük a soproniaknak. Például a Casares Godella Valencia, amely ellen a GYSEV ma 18 órakor kezdi a kupaszezont. "Az Európa-bajnokságon azt beszélték, hogy a Parma és a Valencia igazolt a legjobban" - mondta Farkas Sándor edző, azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy az olaszok is a soproniak ágára kerültek.

Az Eb-bronzérmes spanyol válogatott több tagja szerepel a Valenciában, s bár a német center, Askamp megsérült, helyére rögvest vásároltak egy belga középjátékost. "Ha tovább akarunk jutni, hazai pályán nyernünk kell, bármilyen erős is az ellenfél" - vázolta a célokat Farkas, de bevallotta, elsősorban saját csapatát illetően vannak kétségei. "Van bennem némi drukk" - mondta ", mert eddig még a vereség szele sem legyintett meg bennünket."

Az előző sorozatban a négyes döntőig, ott is a bronzéremig jutó MiZo-PVSK a francia Aix-en-Provence ellen kezd otthon. Csütörtök este hatkor lesz a nyitány, a publikum pedig igen kíváncsi a WNBA-bajnok Latasha Byearsra. Nos, a Los Angeles Sparksból érkezett hölgynek még van mit pótolnia. "Az nyilvánvaló, hogy kosarazni tud, de sajnos az is, hogy egyelőre rosszabb a fizikuma, mint a többieké" - mondta Rátgéber László edző. "Az Euroligában mindenesetre kipróbáljuk, s ha beválik, leigazoljuk."

A pécsiek, mint Rátgéber érvelt, ha már egyszer megszokták az euroligás sikereket, nem engedhetnek a színvonalból. "Még a saját csapatom pillanatnyi erejével sem vagyok teljesen tisztában" - mondta az edző ", mert a hazai bajnoki győzelmek nem mérvadóak. A franciákról pedig csak annyit tudok, hogy Hill és Cooper az amerikai profibajnokságból ment hozzájuk, a lett Jacobsone is remek, és a francia válogatott Falcons, Lecroix és Agbeton mellett náluk játszik a szlovák extraklasszis Kuklová is. Szerencsére itthon kezdünk, így egy csepp félsz sincs bennünk."

Erdei Tamás, Katona Horváth János