Vágólapra másolva!
Péntek este, 17 027 néző a washingtoni MCI Centerben, közülük minden második 135 dolláros Jagr-mezben. A világ legjobb jégkorongozóját Istenként imádják a fővárosban. Így aztán érthető, hogy temetői hangulat költözik az arénába, amikor a Phoenix Coyotes elleni meccs hosszabbításának utolsó másodperceiben Brad May felkeni a palánkra a kladnói varázslót, aki hosszó másodpercekig mozdulatlanul fekve marad a jégen. A sérült jobb térd kapott megint egy "csomagot". Most mi lesz Jagr-val? Mikor láthatjuk újra a jégen?

A meccs 2-2-es döntetlennel végződik, méghozzá úgy, hogy Sean Burke, a vendégek kapusa 32, míg Olaf Ollie" Kölzig, a Capitals hálóőre csak 18 lövést kell, hogy hárítson. Végig a Coyotes vezet, Markov gólját Jagr egyenlíti, majd Claude Lemieux találatára Ulf Dahlen válaszol, 71 másodperccel a lefújás előtt. De hogyan? Numminent bottal akasztásért kiállítják, Wilson edző pedig kettőre növeli az emberelőnyt, mert Kölzig helyére is mezőnyjátékost küld be. A létező legerősebb szextett van benn a hazaiaktól - Jagr, Bondra, Halpern, Nyikolisin, Goncsar, Dahlen -, és 16 másodperc alatt sikerül is begyötörni a korongot a kapuba: Halpern lövése kipattan Burke-ről, és Dahlen bepasszírozza a korongot. Megmentették az egyik pontot, ám pürrhoszi a döntetlen: pár másodperccel később jön May bodicsekkje, Jagrt pedig betámogatják az öltözőbe.

A nap nagy rangadóját a Joe Louis Arenában játsszák, a Detroit Red Wings azt a New York Islanderst fogadja, amely a mezőnyben egyetlenként eddig még nem szenvedett vereséget a rendes játékidőben. Most viszont megszakad a széria: Kris Draper dupláz, erre Bates csak egyszer tud válaszolni, s így 2-1-re győznek a Vörös Szárnyak. Ráadásul nem jön össze Chris Osgoodnak a nagy hazatérés, "Ossie" NHL-karrierje első nyolc évében a Detroit kapusa volt, 1988-ban Stanley Kupa-győzelemre is segítette csapatát, a nyáron ment át Long Islandre, mert nem tartottak rá igényt Detroitban. Ezen az estén alulmarad a helyére hozott Dominik Hasekkel szemben. A Detroit 14 meccsből 12-t nyert, s 24 ponttal vezeti a mezőnyt.

A Buffalo, Hasek korábbi együttese lemossa a Tampa Bay-t a jégről, Miroslav Satan, a szlovák "ördög" hét meccs óta nem ütött gólt, most viszont mindjárt kettőt is.

A Dallas 3-0-ra veri a Nashville-t, a Stars örökmérlege nyolcból nyolc győzelem a Predators ellen, Ed Belfour kapus élete 58. shootoutját (kapott gól nélküli meccs) jegyzi, Mike Modano két gólt, Audette egy gólt és két gólpasszt hoz össze.

Az Anaheim 5-2-re veri a Chicagót, ezzel megszakítva a Feketesúlymok kilenc meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. Paul Kariya üt két gólt és egy gólpasszt, ezzel vége karrierje leghosszabb - tíz meccs óta tartó – gól nélküli periódusának.

A Minnesota otthon veri 4-2-re a bajnok Coloradót, Denverben nagy a baj, a csapat csak árnyéka korábbi önmagának. Mindenél többet mond az Avalanche-sztárok "impotenciájáról", hogy mindkét gólt egy ismeretlen újonc, bizonyos Wilsie üti. A 19 014 néző abszolút csúcs a minnesotai hoki történetében.

Eredmények:
Detroit Red Wings-New York Islanders 2-1
Gólütők: Draper 2, illetve Bates

Washington Capitals-Phoenix Coyotes 2-2
G.: Jagr, Dahlen, ill. Markov, C. Lemieux

Dallas Stars-Nashville Predators 3-0
G.: Audette, Modano 2

Anaheim Mighty Ducks-Chicago Blackhawks 5-2
G.: P. Kariya 2, Rucchin, Bylsma, Pahlsson, ill. Amonte, Calder

Edmonton Oilers-Columbus Blue Jackets 1-2
G.: Comrie, ill. Davidson, Marshall

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 4-2
G.: Brunette, Laaksonen, Dowd, Simicek, ill. Wilsie

Carolina Hurricanes-New York Rangers 3-2
G.: Gelinas, Kapanen 2, ill. Malahov, Lindros

A legjobb pontszerzők:
1. Jarome Iginla (Calgary) 20 pont (8 gól, 12 gólpassz)
2. Jeff O'Neill (Carolina) 17 (10, 7)
3. Brendan Shanahan (Detroit) 17 (10, 7)
4. Mark Parrish ( New York Islanders) 16 (11, 5)
5. Szergej Fjodorov (Detroit) 16 (7, 9)
6. Sami Kapanen (Carolina) 16 (8, 8)
7. Patrik Elias (New Yersey) 16 (7, 9)
8. Ryan Smyth (Edmonton) 16 (5, 11)
9. Ron Francis (Carolina) 16 (3, 13)
10. Jeremy Roenick (Philadelphia) 16 (2, 14)

Ch. Gáll András (Washington)

Korábban:

Ördögi Elias