Vágólapra másolva!
Az első bajnoki fordulókat tekinthette akár bemelegítésnek is a honi vízilabda két sztárcsapata: a Domino-BHSE és a Vasas számára az egymás elleni első rangadóval gyakorlatilag vasárnap kezdődik az őszi idény.

Mindkét együttes rendkívüli energiát és rengeteg pénzt ölt a nagy nyári bevásárlásba, s túlzás nélkül állítható: Európa legerősebbjei közé tartozó játékosállományt sikerült verbuválniuk. Ebben semmi túlzás nincs, hiszen a Kőér utcai slágermeccs(10.45) összesen hat olimpiai bajnokot szólít a medencébe, s ilyesmire szerte a kontinensen nemigen akad példa.

A házigazda, bajnoki címvédő Domino hazacsábította Olaszországból, illetve Jugoszláviából Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Biros Pétert, vendége pedig megtartotta Vári Attilát, és szerződtette a Fradiból Kósz Zoltánt, s Székely Bulcsút a sydneyi aranyérmesek közül.

Első összecsapásuk tétje az - túl a presztizsen -, hogy az alapszakasz végén (addigra összesen háromszor játszanak majd egymás ellen), az 1-4. helyezettek rájátszása előtt minden korábbi eredmény számít.

Ami a vasárnapi vízbeszállást követi, az már közel sem jelent olyan sétagaloppot a két elitegyüttes számára, mint a bajnoki ponvadászat eddigi 5-5 simán megnyert találkozója (jellemző: a Vasasnak 78-18, a Dominónak 70-25 a gólkülönbsége).

November 23-25. között az európai kupaküzdelmek nyitó körében kell helyt állniuk (a Domino itthon fogadja BL-csoportmérkőzésen, többek között, a Kásással és Steinmetzcel érkező Posillipo Napolit, a Vasas a KEK-ben a Mladost Zagrebbel is játszik a belgiumi Mouscronban).

Végül az esztendőt egy újabb egymás elleni derbi zárja: december 30-án kerül sor a Szőnyi úton a Szuper-kupa döntőre, amelyen - mint tavaly először - a bajnok és a kupagyőztes találkozik. Az elmúlt évi premieren az FTC 10-9-re verte a BVSC-t.

Korábban: