Vágólapra másolva!
Feszült a viszony a GySEV-RINGA női kosárcsapata és a soproni gárda szerdai Euroliga-ellenfele, a cseh Gambrinus Brno között. A csehek engedély, azaz a soproniak előzetes megkérdezése nélkül szerették volna rögzíteni a GySEV Valencia elleni találkozóját, ám ezt a soproni vezetők nem engedték.

A gyakorlat ilyenkor az, hogy túl azon, hogy a felvételt készíteni szándékozó klub egyrészt engedélyt kér a felvenni kívánt találkozó házigazdájától, másrészt pedig felajánlja saját meccsének kazattáját. Mivel a csehek egyiket sem tették meg, nem forgathattak.

A meccs másnapján a soproniak felajánlották a cseheknek, hogy kint odaadják a Valencia-meccs kazettáját, ha megkapják a Brno meccsének felvételét, és kértek egy elkülönített szektort, valamint jegyeket 150 szurkoló részére, valamint a szerdai BrnoGySEV találkozó felvételét, természetesen úgy, hogy a két csapat soproni találkozója után a Brno - miként a többi csapat - megkapja az ellene lejátszott meccs felvételét.

A csehek a nemzetközi szövetségnél való feljelentéssel fenyegetőztek, és kijelentették: már minden jegyet eladtak a meccsre, nem tudnak soproniakat fogadni. A GySEV a magyar szövetség főtitkárához, Bodrogváry Ivánhoz fordult, hogy ő a FIBA-nál próbáljon közbenjárni a jegyek ügyében, talán ő tud intézkedni szerdáig.

Hétfőn reggel egy szűkszavú fax érkezett a soproni klubba Brnóból. Ebben benne volt a mérkőzés időpontja, a csarnok címe, valamint az, hogy a cseh klub a meccs napjának reggelén, 9-kor biztosít edzéslehetőséget. Ez is ellentétes a nemzetközi gyakorlattal, ugyanis az a szokás, hogy a vendégcsapat a meccs előtti napon a találkozó időpontjában edzhet.

A soproni szurkolóknak szánt jegyekről egy szó sem esett az üzenetben, ezek alapjána GySEV-RINGA vezetősége azt kéri, a soproni szurkolók csak saját felelősségükre utazzank ki Brnóba, a vezetőség nem tudja garantálni azt, hogy a bejuthatnak a mérkőzésre.