Vágólapra másolva!
Szerda este öt órakor a felsőház egyik sláger-összecsapását játsszák a szolnoki Olaj-csarnokban, ahol a tavalyi évad két elődöntős gárdája, a Szolnok és Kaposvár méri össze erejét.

Mindenki tudja, hogy az elmúlt bajnoki kiírásban a kaposvári csapat bravúros teljesítménnyel szerezte meg az első helyet. Az idei szezonban sem panaszkodhatnak, hiszen a Koracs-kupában jó ellenfelekkel szemben túlélték a selejtezőket, a honi bajnokságban pedig nyolc meccsből hetet megnyertek, csupán az Albacomp otthonában szenvedtek vereséget. A legutóbbi körben "kosárdús" derbin 113-104-re verték a szombathelyi Falco együttesét.

Most újabb kemény derbi előtt állnak a kék-fehérek: "Ezt tudjuk mi is, de számunkra minden mérkőzés rangadó. Mi minden meccset meg akarunk nyerni és mindegyik találkozónkra egyforma intenzitással készülünk."- kezdte mondandóját Földi Sándor, a kaposváriak trénere, majd így folytatta: "Az utóbbi időben azonban gondot jelentett Varga Roland és Gordan Filipovics sérülése, kiesésükkel kevesen vagyunk, és ez meglátszott az utóbbi fordulók játékán. A szolnokiakkal tavaly is nagy csatákat vívtunk, mely az idén máris jó eredményeket ért el, ami nem véletlen, hiszen nagyon erős az állományuk. A remek légiósok mellett számomra meglepetés, hogy jó teljesítményt nyújt a két saját nevelésű fiataljuk, Mérész Csaba és Cziczás László. Bár még messze a bajnokság vége, jósolni sem akarok, maradjunk annyiben, hogy egy nagyon jó mérkőzést várok Szolnokon, ahol a pillanatnyi forma fog dönteni."

A vendéglátók oldalán is óriási a készülődés, hiszen a címvédő érkezik Szolnokra. Az aranyérmest legyőzni pedig mindenki számára hatalmas fegyverténynek számít. Az utóbbi évadban hat alkalommal találkoztak a felek, ebből négyszer a kaposváriak kerültek ki győztesen, egyszer az elődöntőben. a Tiszaligetben is nyertek Simonék.

Ebben az évadban hazai pályán százszázalékos a piros-fekete legénység, biztosan hozta eddig mindegyik találkozóját. Goran Miljkovics, a molosok edzője is kifejtette a meccshez fűződő várakozásait: "Jól ismerjük a Kaposvárt, amely talán mondani sem kell, egy remek szerkezetű csapat, mind a külföldi, mind a magyar játékosait a hazai mezőny legjobbjai között tartják számon, ráadásul egy kiváló szakember, Földi Sándor az edzőjük. 'Sutyi' esztendők óta kimagasló eredményeket ér el a csapataival. Nálunk mindenki harcra kész, szuper eredménynek számítana, ha győzni tudnánk a bajnoki címvédő Kaposvár ellen, melyhez azonban minden játékosomnak a maximumot kell nyújtania. Ha csodálatos szurkolótáborunk ugyanúgy mellettünk fog állni, mint eddig, akkor nem fog elmaradni a siker" - tette hozzá végül Goran Miljkovics.

A várható kezdő csapatok:

Szolnok: Maljkovics, Mérész Cs., Vukicsevics, Lapov, Orosz.

Kaposvár: Simon, Dzunics, Szőke, Ivkovics, Bukva.

A rangadó játékvezetői Valovics István és Vígh Péter lesznek.