Vágólapra másolva!
A decemberi olaszországi nőikézilabda-világbajnokságra készülő válogatottak mérkőzésén a magyarok remek második félidei teljesítményüknek köszönhetően győztek Szlovénia ellen Radenciben.

Jól kezdtek a hazaiak, akik Tutnjic védéseit követő indításokból többször is betaláltak(4-1). Ezután sokáig maradt a különbség, mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott. Amikor Radulovicsot és Siti Esztert külön fogták, ismét a szlovének voltak eredményesebbek (16-11). A szünetig tartó hajrát azonban a magyarok bírták jobban.

A második félidőre megváltoztatott vendég együttes gyorsan fordított (16-17). Sugár többször ziccert hárított, Balogh pedig tarthatatlan volt (18-21). Bár a hazaiak mindent megpróbáltak olykor a bírók is velük voltak így sem tudtak fordítani.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "A két félidő teljesen ellentétes volt. Az elsőben azért vezethettek a hazaiak, mert a befejezéseink nem sikerültek. A szünet után már volt türelmünk megjáratni a labdát. Ezzel párhuzamosan a védekezés is sokat javult. Sugár remekül védett, Borók, Balogh és Kirsner pedig a fontos pillanatokban talált be."

A két válogatott vasárnap 16.10-kor Zalaegerszegen újra megmérkőzik egymással.

Eredmény:
Szlovénia - Magyarország 28-30 (16-13)
Radenci, 200 néző
vezette: Kaucic, Jager (szlovének)
gól: Dajcman 7/3, Doler 4, Ilic 3, Mijatovic 3, Dercar 3, Oder 3, Freser 3, Durkovic 1, Dolgun 1, illetve Kirsner 6, Balogh 6, Borók 5, Deli 3/2, Siti B. 3, Radulovic 2, Pádár 2, Siti E. 2, Kindl 1