Vágólapra másolva!
Az idei év legnagyobb és leghangosabb közönsége várta a spanyol bajnokság tavalyi negyedik helyezettjét, a Kanári-szigetekről érkezett Gáldar együttesét.

A háromezer néző legnagyobb örömére a vendégek edzőjének 2 perc 47-nél már időt kellett kérni, hisz a Szeged 3-0-ra elhúzott. A vendégek a tizedik percig csak büntetőből voltak eredményesek, 6-2-nél dobták az első akciógóljukat. Bécsi nagyszerű átlövés góljaival a Pick elszaladt 10-3-ra. Bécsinek Prietó belekönyökölt a szemébe, ezért Szabó doktor a szünetig "megstoppolta" a jobbátlövő szemöldökét.

Átmeneti zavart okozott a hazaiak játékában, hogy balkezes nélkül maradtak, de a csapatkapitány, Bajusz remek átlövéseivel tartották az előnyt. Az első félidőben szerzett hét gólos előny nem tette könnyelművé a hazaiakat, s ismét repülő rajtot vettek a folytatásban.

20-11-et, majd 22-13-at mutatott a tábla, amikor megindult a vendégek horvát sztárja, Velimír Rajic, s pillanatok alatt feljöttek a spanyolok. Ekkor (42. perc) a mérkőzés első kisbüntetését kapta Sarmiento, ez három szegedi gólt eredményezett.

Tizenhat perc volt hátra és az eredményjelzőn 25-15 volt látható. Már mindenki azt hitte, csak könnyed kirándulás lesz a visszavágó a Grand Canarián, amikor a hazaiak elvesztették a fonalat. Rajic egyre többszőr átlőtte a falat, és Perger Zsoltnak sem ment olyan jól, mint az első félidőben. Ráadásul Bajusz Bécsitől kapott egy óriási "medvepuszit", a védők egymásra lökték a két szegedit, s vezér nélkül maradt a Tisza-parti legénység.

Az apró termetű koreai Kim többször is túljárt Perger eszén, és elfogyott a nagy előny. A végén öt góllal nyertek a hazaiak, ami tipikusan jó eredmény mindkét csapatnak.

A szegediek nem utazhatnak könnyed kirándulásra, végig koncentrálniuk kell a visszavágón, míg a vendégek úgy vélik, behozhatják a hátrányt.

Dragan Djukic: Kicsit szomorú vagyok, hogy elkopott a tízgólos előny, de a meccs előtt is azt mondtam két összecsapáson, dől el a továbbjutás. Ha kint végig tudunk koncentrálni, akár nyerhetünk is.

Jordi Ribera: Ez nekünk kiváló eredmény, ekkora különbséget otthon behozhatunk. Tíz gólnál kicsit aggódtam, de a játékosaimnak helyén volt a szívük.

Pick-Szeged - BM Gáldar (spanyol) 33-28 (18-11)
Szeged, 3000 néző
vezette: Kozlovszkíj, Zsuravljev (oroszok)
Szeged: PERGER - Dr. Oszlánczi 2, BÉCSI 6, Buday 5/2, Doros, EKLEMOVIC 7, Matic1. Csere: Ivanov (kapus) BAJUSZ 8/4, MEZEI 4, Berta, Németh. Edző: Dragan Djukic.
Gáldar: Moyano - D. RODRIGUEZ 5, Pérez 1, Hermida 3, Prietó 2, R. Rodriguez 1, Padron 2. Csere: Santana (kapus), De la Hoz 2/2, RAJIC 5, Sarmiento 2/2, KIM 5. Edző: Jordi Ribera.
Emberelőny: 2 illetve 6 perc
Hétméteresek: 6/6 illetve 5/4

Barok István

Korábban:

Kupapremier előtt férfikézilabda-csapataink